IMG_1004_1920x1080

Nieuwe voorzitter raad van toezicht StrandLAB

De raad van toezicht van StrandLAB Almere heeft Sigrid van Willigen benoemd als opvolger van voorzitter Tarik Yousif. Met ingang van 1 mei neemt zij het stokje van hem over. Sigrid van Willigen heeft het overgrote deel van haar werkende leven doorgebracht bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zelf opgevoed in het kunstonderwijs begon zij haar loopbaan bij HKU als docent. Daarna volgden diverse leidinggevende posities binnen de afdelingen Media en Design. De afgelopen zeven jaar is zij als directeur verantwoordelijk geweest voor diverse bachelors en een master op het terrein van de beeldende kunst.

Liefde voor kunst en Almere

In 2005 verhuisde ze met haar partner naar Almere en is sindsdien groot fan van de stad. Ze voelt zich ambassadeur van deze geweldige, jonge, groene stad met veel ruimte en uitzonderlijke mogelijkheden op het gebied van wonen. Er liggen volgens haar een hoop kansen in deze jonge omgeving waarin banden versterkt kunnen worden via de kunsten met bedrijven en bewoners in de directe omgeving. Het Almeerderstrand biedt een unieke omgeving voor Almere om op de kaart gezet te worden als culturele ontmoetingsplek. Door een bijdrage te kunnen leveren aan de culturele ontwikkeling van de stad en de provincie Flevoland komen de liefde voor  kunst en deze omgeving voor Sigrid mooi samen.

Afscheid Tarik Yousif

StrandLAB Almere is blij Sigrid als nieuwe toezichthouder te verwelkomen. Haar komst betekent ook dat we afscheid moeten nemen van Tarik Yousif, die vanaf het eerste uur een belangrijke rol heeft gespeeld in het verwezenlijken van de ambities van StrandLAB Almere. We bedanken hem voor zijn inzet, zijn grote enthousiasme voor cultuur en talentontwikkeling in Almere en Flevoland en zijn bijdrage aan de organisatie in zijn rol als toezichthouder en voorzitter van de raad van toezicht. We wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie als hoofd Culturele Zaken van de gemeente Utrecht.

Naast Sigrid van Willigen bestaat de raad uit Dianne Zuidema en Harry Dijksma.