Terugblik

Gepubliceerde berichten

Opening gehele verhalenroute Strandwachters

22 oktober 2019

Alle Strandwachters staan er! Op vrijdag 22 november openden we met trots de gehele verhalenroute van de Strandwachters.

Terugblik op een zomer vol actie en onderzoek

16 september 2019

De zomer gaat altijd te snel voorbij. Gelukkig hebben we een mooie StrandLAB-zomer gehad, met volop ruimte voor theater, wandelingen, experimenten en kunst.

Labyrinth of the Senses aftrap van Uitfestival

16 september 2019

Afgelopen maanden onderzocht CitySenses op het strand met zintuigelijke testopstellingen de mogelijkheden voor hun kunstinstallatie. Kom tijdens het Uitfestival naar de opening van dit labyrint.

Waterspecial op 1 oktober

16 september 2019

Een middag in het teken van water, duurzaamheid en creativiteit. Met een diverse groep genodigden gingen we aan de slag met watervraagstukken.

Pier van Verlangen

15 september 2019

Een architect en een kunstenaar hebben een plan voor een cirkelvormige polderpier en doen onderzoek in het strandzand.
Bekijk nu de film van het idee.

StrandLAB Surprise Night #2 zeer geslaagd

4 juli 2019

Op 6 juni zette het Programmeursgilde een geslaagde editie neer van de tweede StrandLAB Surprise Night met Ally’s Goud. Een reallife culturele uitgaansagenda met sneakpeeks van de Almeerse culturele agenda. 

Heb je de Strandwachters al ontdekt?

4 juli 2019

Strandwachters zijn zit- en ligobjecten die je alles vertellen over de ontstaansgeschiedenis van de Flevopolder. Maar je kan er ook gewoon lekker op zitten en over het water uitkijken.

Doe mee met theater Goudhaantje

3 juli 2019

Zondag 14 juli tussen 14.00–16.00 uur de laatste kans om mee te doen met de making-of van de voorstelling Goudhaantje van De Speelwildernis. Hoe was het toen de schepen nog over de Zuiderzee voeren.

Almere mijn Trots

12 juni 2019

Kom naar deze voorstelling van Suburbia in de Buurt, die draait om de verhalen van jonge mensen die in Almere zijn geboren.

Almere meet water

12 juni 2019

Dol op water en het uitvoeren van experimenten? Kom dan in de zomervakantie naar het Almeerderstrand en word een echte waterexpert!

Tweede broedplaatstour goed bezocht!

15 mei 2019

Meer dan veertig nieuwsgierige professionals, denkers, doeners en bewoners reisden 10 mei met ons mee langs de spannendste creatieve en culturele experimenten van Almere. Een inspirerende dag!

StrandLAB-gebiedswandeling

15 mei 2019

Loop met stadsgids Marie-Josée vanaf strandrestaurant Poortdok naar de Marina Muiderzand, de woontorens van Residence Muiderburght en naar woonwijk DUIN met haar bijzondere architectuur.

Een dag vol activiteiten op het Almeerderstrand

15 mei 2019

Zaterdag 29 juni op het Almeerderstrand: een gezellige picknick, een voorstelling van Suburbia in de Buurt en de opening van de Strandwachters. Het belooft een mooie dag te worden!

Geslaagde edities KCALB Sunday

15 mei 2019

De eerste twee edities van KCALB Sunday, where business meets pleasure, waren een succes. In een relaxte sfeer met heerlijke muziek legden de ondernemers onder het publiek waardevolle contacten.

De kracht van cultuur

15 mei 2019

Welke rol speelt cultuur bij het maken van een prettige omgeving? Dit was het onderwerp van het symposium Culturele kracht aan het IJ. StrandLAB Almere was eenn van de voorbeelden van het actief inzetten van cultuur in gebiedsontwikkeling.

Theaterworkshop voor jong en oud

15 mei 2019

Kom naar het Almeerderstrand en doe mee met de making-of van buitentheater Goudhaantje. Beleef de tijd toen de schepen nog over de Zuiderzee voeren.

Doe mee met onderzoek naar ‘gronden’

15 mei 2019

Theatermaker Marinke Eijgenraam doet op het Almeerderstrand onderzoek naar wat het betekent om te ‘gronden’.

Tweede culturele broedplaatstour Almere

9 mei 2019

Ontdek de spannendste culturele en creatieve experimenten van Almere. We bezoeken verschillende ateliers en horen meer over de broedplaatsscan Almere.

Kom naar de tweede StrandLAB Surprise Night!

8 mei 2019

De tweede StrandLAB Surprise Night staat voor de deur! Donderdag 6 juni wordt Ally’s Goud gepresenteerd. Een reallife culturele uitgaansagenda van Almere. Bestel nu je (gratis) kaartje.

Programma 2019

19 april 2019

Programma 2019 voor de ontwikkeling van een culturele broedplaats op en om het Almeerderstrand.

Tweede culturele broedplaatstour Almere

5 april 2019

Ga mee op vrijdag 10 mei 2019! We laten je dan de spannendste culturele en creatieve experimenten van Almere ontdekken. Deze keer gaan we langs verschillende ateliers bij broedplaatsen op De Steiger en horen we meer over de broedplaatsscan die is gemaakt voor Almere.

Presentatie winterschool Patterns of Ebb and Flow

2 april 2019

Twaalf internationale studenten van de ArtScience Interfaculty vinden inspiratie in windkracht vijf en regenbuien aan de kust in Almere Poort. Hun belevingen proberen ze om te zetten in een installatie of compositie.

Leertraject Creative Bureaucracy van start

1 maart 2019

Met dit leertraject kijken we hoe je een culturele broedplaats mogelijk maakt en welke hulp vanuit de gemeente nodig is om van het Almeerderstrand een creatieve experimenteerzone te maken.

Vliegende start StrandLAB Surprise Night

1 maart 2019

Bewoners en ondernemers zijn vol enthousiasme om het gebied rondom het Almeerderstrand op de kaart te zetten. Dat blijkt wel tijdens de eerste editie van StrandLAB Surprise Night op 31 januari.

Is StrandLAB Almere een goed initiatief?

1 maart 2019

We vroegen bewoners, ondernemers, kunstenaars en bestuurders wat zij van StrandLAB Almere vinden. Wat blijkt? 90 procent staat positief tegenover het initiatief.

Culturele broedplaatstour Almere

8 december 2018

Tijdens de eerste culturele broedplaatstour afgelopen december gingen we op bezoek bij theatergezelschap Vis à Vis, Upcyclecentrum Almere, Arte College en StrandLAB Almere. Volgende editie: 10 mei.

Gluren bij de Buren

11 maart 2018

Op zondagmiddag 11 maart openden 12 stoere Almeerders hun huis voor lokaal talent. Bijna 400 mensen kwamen dit eerste jaar gluren — we zijn erg blij met al het lokaal enthousiasme!

BIJEENKOMST BIJ VIS À VIS

7 december 2017

Warme chocolademelk en een stormachtige wandeling over de dijk: ingrediënten die bestuurders voorgeschoteld kregen tijdens een bijeenkomst over de ontwikkeling van een culturele broedplaats op en rond het Almeerderstrand.

Opborrelende inspiratie tijdens de Waterspecial

11 november 2019

Dinsdagmiddag 1 oktober stond in het teken van water, duurzaamheid en creativiteit. Met een diverse groep betrokkenen gingen we aan de slag met watervraagstukken.

ArtScience opent geblinddoekt het academische jaar

15 september 2019

Begin september werkten de uitvinderachtige studenten van ArtScience tijdens de zomerschool op het Almeerderstrand aan de openingsperformance van hun academische jaar.

De voorstelling Almere mijn Trots gemist?

16 september 2019

De eerste voorstelling van Almere mijn Trots van Suburbia in de Buurt speelde in juni op het strand en toert nu door Almere.

Deel je mening over Almere

20 januari 2020

Hoe is het om te wonen, werken en leven in Almere? Om daarachter te komen organiseert SteenhuisMeurs vijftien rondetafelgesprekken met zo veel mogelijk Almeerders.

ArtScience-studenten nemen zand op de korrel

21 januari 2020

Vanaf 9 tot en met 13 maart werken er twaalf studenten van ArtScience Interfaculty op het Almeerderstrand. Onderzoeksthema dit keer? Het zand.

photo Steve Jurvetson

Onderzoek naar experimentele cultuurzones

20 januari 2020

Architectuurhistoricus Marieke Berkers onderzocht hoe je op succesvolle wijze experimentele zones voor cultuur kan opzetten. Op dinsdag 3 maart presenteert zij dit in een workshop.

Inspiratieraad denkt mee over het programma

20 januari 2020

De inspiratieraad van StrandLAB kwam 13 december bijeen om mee te denken over het nieuwe programma voor 2020–2024.

Artist in residence bij StrandLAB

20 januari 2020

Met artist in residencies biedt StrandLAB nationale en internationale makers, kunstenaars en onderzoekers de ruimte om op het Almeerderstrand te onderzoeken en hun werk te ontwikkelen.

Winnaar kaartjes Deep Ocean van Vis à Vis bekend

20 januari 2020

De winnaar van de kaartjes Deep Ocean van Vis à Vis Adventures is bekend. Bedankt voor het invullen van onze enquête!

Inspirerende broedplaatstour 13 december 2019

20 januari 2020

We tourden dit keer buiten de stadsgrenzen van Almere en trokken met een volle bus de Flevolandse polder in langs verschillende broedplaatsen en culturele plekken.

Georganiseerde events

 • StrandLAB-gebiedswandeling

  Wandel mee met stadsgids Marie-Josée over het Almeerderstrand en leer meer over de bijzondere architectuur die de omgeving van het Almeerderstrand rijk is.

  31 augustus 2019,15:00 - 16:30
 • Zomeractiviteiten op de dinsdagmiddag

  Deze zomer kun je elke dinsdagmiddag experimenteren met water, je zintuigen testen en werken met kunstenaars bij strandrestaurant Poortdok. Leef je uit met proefjes en met kwasten.

  20 augustus 2019,13:30 - 16:00
 • Zomeractiviteiten op de dinsdagmiddag

  Deze zomer kun je elke dinsdagmiddag experimenteren met water, je zintuigen testen en werken met kunstenaars bij strandrestaurant Poortdok. Leef je uit met proefjes en met kwasten.

  13 augustus 2019,13:30 - 16:00
 • Voegt dit iets toe?

  Kunstenaar Teun Wolters is op het Almeerderstrand en voert daar een deel van zijn werk uit met de titel 'Voegt dit iets toe?'.

  10 augustus 2019,17:00 - 18:00
 • StrandLAB-gebiedswandeling

  Wandel mee met stadsgids Marie-Josée over het Almeerderstrand en leer meer over de bijzondere architectuur die de omgeving van het Almeerderstrand rijk is.

  10 augustus 2019,15:00 - 16:30
 • Zomeractiviteiten op de dinsdagmiddag

  Deze zomer kun je elke dinsdagmiddag experimenteren met water, je zintuigen testen en werken met kunstenaars bij strandrestaurant Poortdok. Leef je uit met proefjes en met kwasten.

  6 augustus 2019,13:30 - 16:00
 • Zomeractiviteiten op de dinsdagmiddag

  Deze zomer kun je elke dinsdagmiddag experimenteren met water, je zintuigen testen en werken met kunstenaars bij strandrestaurant Poortdok. Leef je uit met proefjes en met kwasten.

  30 juli 2019,13:30 - 16:00
 • StrandLAB-gebiedswandeling

  Wandel mee met stadsgids Marie-Josée over het Almeerderstrand en leer meer over de bijzondere architectuur die de omgeving van het Almeerderstrand rijk is.

  27 juli 2019,15:00 - 16:30
 • Zomeractiviteiten op de dinsdagmiddag

  Deze zomer kun je elke dinsdagmiddag experimenteren met water, je zintuigen testen en werken met kunstenaars bij strandrestaurant Poortdok. Leef je uit met proefjes en met kwasten.

  23 juli 2019,13:30 - 16:00
 • Nieuwe zintuigen in de proefopstelling van CitySenses

  Ontdek de zin van je zintuigen op het Almeerderstrand met de kunstenaars van de Almeerse stichting CitySenses.

  20 juli 2019,14:00 - 17:00
 • Zomeractiviteiten op de dinsdagmiddag

  Deze zomer kun je elke dinsdagmiddag experimenteren met water, je zintuigen testen en werken met kunstenaars bij strandrestaurant Poortdok. Leef je uit met proefjes en met kwasten.

  16 juli 2019,13:30 - 16:00
 • Theaterworkshop voor jong en oud

  Werk in juni of juli mee met De Speelwildernis aan een buitenvoorstelling op het Almeerderstrand!

  14 juli 2019,14:00 - 16:00
 • StrandLAB-gebiedswandeling

  Wandel mee met stadsgids Marie-Josée over het Almeerderstrand en leer meer over de bijzondere architectuur die de omgeving van het Almeerderstrand rijk is.

  13 juli 2019,15:00 - 16:30
 • Theaterworkshop voor jong en oud

  Werk in juni of juli mee met De Speelwildernis aan een buitenvoorstelling op het Almeerderstrand!

  30 juni 2019,14:00 - 16:00
 • Almere mijn Trots

  Kom naar deze voorstelling van Suburbia in de Buurt, die draait om de verhalen van jonge mensen die in Almere zijn geboren.

  29 juni 2019,12:00 - 14:30
 • Picknicken op het Almeerderstrand

  Kom gezellig naar de grootste picknick van Nederland, het winnende idee van de Awesome Almere Pitch Night.

  29 juni 2019,11:30 - 14:30
 • Opening Strandwachters

  Beleef de verhalen van het nieuwe land en kijk uit over het water vanaf een Almeerse Strandwachter.

  29 juni 2019
 • Theaterworkshop voor jong en oud

  Werk in juni of juli mee met De Speelwildernis aan een buitenvoorstelling op het Almeerderstrand!

  23 juni 2019,14:00 - 16:00
 • Theaterworkshop voor jong en oud

  Werk in juni of juli mee met De Speelwildernis aan een buitenvoorstelling op het Almeerderstrand!

  16 juni 2019,14:00 - 16:00
 • StrandLAB Surprise Night #2

  Ook tijdens deze tweede StrandLAB Surprise Night spelen Almeerse verhalen de hoofdrol. Deze avond een Ally’s Goud-editie van het Programmeursgilde.

  6 juni 2019,19:30 - 22:00
 • In ogenschouw – een bedrieglijke belofte tot gronden

  Theatermaker Marinke Eijgenraam doet op het Almeerderstrand onderzoek naar wat het betekent om te ‘gronden’. 17 mei om 19.00 uur, 18 en 19 mei om 15.00 uur.

  17 mei 2019 - 19 mei 2019
 • Broedplaatstour

  We laten je de spannendste culturele en creatieve experimenten van Almere ontdekken. Deze keer gaan we langs verschillende ateliers en horen we meer over de broedplaatsscan die is gemaakt voor Almere.

  10 mei 2019,12:00 - 17:30
 • Maak een berenhol op het Almeerderstrand

  Kom naar het Almeerderstrand en bouw mee aan een heus berenhol!

  30 april 2019,09:00 - 16:00
 • KCALB Sunday’s ‘Where business meets pleasure’

  Ondernemers en andere geïnteresseerden kunnen informeel netwerken in een relaxte sfeer tijdens de derde editie van de KCALB Sundays van podiumkunstenaar Mo Hersi.

  28 april 2019,18:00 - 23:00
 • Presentatie Winterschool Patterns of Ebb and Flow

  Twaalf internationale studenten Artscience, Sonologie en Compositie werken een week lang op het Almeerderstrand aan interactieve installaties. Hierbij laten ze zich inspireren door de elementen en patronen van de natuur in de kustzone. Op vrijdagmiddag 15 maart presenteren zij hun werk in strandrest...

  15 maart 2019,09:00 - 18:00