Nieuws

Tweede broedplaatstour goed bezocht!

15 mei 2019

Meer dan veertig nieuwsgierige professionals, denkers, doeners en bewoners reisden 10 mei met ons mee langs de spannendste creatieve en culturele experimenten van Almere. Een inspirerende dag!

Meer

StrandLAB-wandeling architectuur

15 mei 2019

Loop met stadsgids Marie-Josée vanaf strandrestaurant Poortdok naar de Marina Muiderzand, de woontorens van Residence Muiderburght en naar woonwijk DUIN met haar bijzondere architectuur.

Meer

Een dag vol activiteiten op het Almeerderstrand

15 mei 2019

Zaterdag 29 juni op het Almeerderstrand: een gezellige picknick, een voorstelling van Suburbia in de Buurt (onder voorbehoud) en de opening van de Strandwachters. Het belooft een mooie dag te worden!

Meer

Geslaagde edities KCALB Sunday

15 mei 2019

De eerste twee edities van KCALB Sunday, where business meets pleasure, waren een succes. In een relaxte sfeer met heerlijke muziek legden de ondernemers onder het publiek waardevolle contacten.

Meer

De kracht van cultuur

15 mei 2019

Welke rol speelt cultuur bij het maken van een prettige omgeving? Dit was het onderwerp van het symposium Culturele kracht aan het IJ. StrandLAB Almere was eenn van de voorbeelden van het actief inzetten van cultuur in gebiedsontwikkeling.

Meer

Werk mee aan de Gouden Eeuw

15 mei 2019

Kom naar het Muiderstrand en doe mee met de making-of van buitentheater Goudhaantje. Beleef de Gouden Eeuw, toen de schepen nog over de Zuiderzee voeren.

Meer

Doe mee met onderzoek naar ‘gronden’

15 mei 2019

Theatermaker Marinke Eijgenraam doet op het Almeerderstrand onderzoek naar wat het betekent om te ‘gronden’.

Meer

Tweede culturele broedplaatstour Almere

09 mei 2019

Ontdek de spannendste culturele en creatieve experimenten van Almere. We bezoeken verschillende ateliers en horen meer over de broedplaatsscan Almere.

Meer

Kom naar de tweede StrandLAB Surprise Night!

08 mei 2019

De tweede StrandLAB Surprise Night staat voor de deur! Donderdag 6 juni wordt Ally’s Goud gepresenteerd. Een reallife culturele uitgaansagenda van Almere. Bestel nu je (gratis) kaartje.

Meer

Programma 2019

19 april 2019

Programma 2019 voor de ontwikkeling van een culturele broedplaats op en om het Almeerderstrand.

Meer

Tweede culturele broedplaatstour Almere

05 april 2019

Ga mee op vrijdag 10 mei 2019! We laten je dan de spannendste culturele en creatieve experimenten van Almere ontdekken. Deze keer gaan we langs verschillende ateliers bij broedplaatsen op De Steiger en horen we meer over de broedplaatsscan die is gemaakt voor Almere.

Meer

Presentatie winterschool Patterns of Ebb and Flow

02 april 2019

Twaalf internationale studenten van de ArtScience Interfaculty vinden inspiratie in windkracht vijf en regenbuien aan de kust in Almere Poort. Hun belevingen proberen ze om te zetten in een installatie of compositie.

Meer

Leertraject Creative Bureaucracy van start

01 maart 2019

Met dit leertraject kijken we hoe je een culturele broedplaats mogelijk maakt en welke hulp vanuit de gemeente nodig is om van het Almeerderstrand een creatieve experimenteerzone te maken.

Meer

Vliegende start StrandLAB Surprise Night

01 maart 2019

Bewoners en ondernemers zijn vol enthousiasme om het gebied rondom het Almeerderstrand op de kaart te zetten. Dat blijkt wel tijdens de eerste editie van StrandLAB Surprise Night op 31 januari.

Meer

Is StrandLAB Almere een goed initiatief?

01 maart 2019

We vroegen bewoners, ondernemers, kunstenaars en bestuurders wat zij van StrandLAB Almere vinden. Wat blijkt? 90 procent staat positief tegenover het initiatief.

Meer

Verdwalen in Labyrinth of the Senses

01 maart 2019

Stichting CitySenses bouwt een zintuigenlabyrint. Verschillende kunstenaars in Almere werken daarvoor aan een mobiele kunstinstallatie met zintuigprikkelende ‘kamers’. Vanaf april werken ze ook bij StrandLAB Almere.

Meer

Culturele broedplaatstour Almere

08 december 2018

Tijdens de eerste culturele broedplaatstour afgelopen december gingen we op bezoek bij theatergezelschap Vis à Vis, Upcyclecentrum Almere, Arte College en StrandLAB Almere. Volgende editie: 10 mei.

Meer

Gluren bij de Buren

11 maart 2018

Op zondagmiddag 11 maart openden 12 stoere Almeerders hun huis voor lokaal talent. Bijna 400 mensen kwamen dit eerste jaar gluren — we zijn erg blij met al het lokaal enthousiasme!

Meer

BIJEENKOMST BIJ VIS À VIS

07 december 2017

Warme chocolademelk en een stormachtige wandeling over de dijk: ingrediënten die bestuurders voorgeschoteld kregen tijdens een bijeenkomst over de ontwikkeling van een culturele broedplaats op en rond het Almeerderstrand.

Meer