Nieuws

Leertraject Creative Bureaucracy van start

01 maart 2019

Met dit leertraject kijken we hoe je een culturele broedplaats mogelijk maakt en welke hulp vanuit de gemeente nodig is om van het Almeerderstrand een creatieve experimenteerzone te maken.

Meer

Vliegende start StrandLAB Surprise Night

01 maart 2019

Bewoners en ondernemers zijn vol enthousiasme om het gebied rondom het Almeerderstrand op de kaart te zetten. Dat blijkt wel tijdens de eerste editie van StrandLAB Surprise Night op 31 januari.

Meer

Is StrandLAB Almere een goed initiatief?

01 maart 2019

We vroegen bewoners, ondernemers, kunstenaars en bestuurders wat zij van StrandLAB Almere vinden. Wat blijkt? 90 procent staat positief tegenover het initiatief.

Meer

Verdwalen in Labyrinth of the Senses

01 maart 2019

Stichting CitySenses bouwt een zintuigenlabyrint. Verschillende kunstenaars in Almere werken daarvoor aan een mobiele kunstinstallatie met zintuigprikkelende ‘kamers’. Vanaf april werken ze ook bij StrandLAB Almere.

Meer

KCALB Sundays: where business meets pleasure

01 maart 2019

Op zondag 31 maart presenteren comedian Mo Hersi en StrandLAB Almere de eerste KCALB Sundays in strandrestaurant Poortdok: een netwerkevent gecombineerd met salsa-, kizomba- en R&B 90s-muziek op het strand.

Meer

Patterns of Ebb and Flow

19 februari 2019

Begin maart vindt de winterschool Patterns of Ebb and Flow plaats in en om het Almeerderstrand. We nodigen je graag uit voor de presentatie van de eerste onderzoeksresultaten op vrijdag 15 maart.

Meer

Programma 2019

22 januari 2019

Lees hier het programma 2019 voor de ontwikkeling van een culturele broedplaats op en om het Almeerderstrand.

Meer

Suprise Nights met verhalen van Almere

07 januari 2019

De eerste StrandLAB Surprise Nights met comedian Mo Hersi en Suburbia in de Buurt bij strandrestaurant Poortdok was een groot succes.

Meer

Culturele broedplaatstour Almere

08 december 2018

Tijdens de eerste culturele broedplaatstour afgelopen december gingen we op bezoek bij theatergezelschap Vis à Vis, Upcyclecentrum Almere, Arte College en StrandLAB Almere. Volgende editie: 9 mei.

Meer

Gluren bij de Buren

11 maart 2018

Op zondagmiddag 11 maart openden 12 stoere Almeerders hun huis voor lokaal talent. Bijna 400 mensen kwamen dit eerste jaar gluren — we zijn erg blij met al het lokaal enthousiasme!

Meer

BIJEENKOMST BIJ VIS À VIS

07 december 2017

Warme chocolademelk en een stormachtige wandeling over de dijk: ingrediënten die bestuurders voorgeschoteld kregen tijdens een bijeenkomst over de ontwikkeling van een culturele broedplaats op en rond het Almeerderstrand.

Meer