Expeditie DUIN 2024: Een Groot Succes!

Met veel plezier kijken we terug op een geweldige dag vol leuke workshops en liveoptredens. Een grote dank aan Club DUIN en de DUINbewoners Annette, Donald, Hester, Juultje, Maaike, Marije, Martijntje, Minke, Nashiara, Paul, Sahsenem en Su, die hebben geholpen met het organiseren van het programma.

Bij Juultje en Hester werden vogels gespot zoals de zilverreiger en de rietzanger, maar ook de torenvalk en kleine karekiet kwamen langs. Door de allerkleinste werden beestjes gespeurd met Stad & Natuur en vogelhuisjes getimmerd bij Donald. We luisterden naar het jonge muzikale talent uit DUIN tijdens de kinderconcerten en zongen mee met het swingende duo Roxi en Marko. Het Shanty Koor Almere nam ons mee op de golven van vrolijke zeemansliedjes en hartverwarmende melodieën. Sportievelingen konden bij Almere Bootcamp, Tai Chi Plus hun energie kwijt of juist ontspannen bij de klankschalensessies van Compass Yoga. Op de route werd je verrast door de activiteiten van residenten van StrandLAB . Zo demonstreerde Harriet de eeuwenoude techniek van kleipolijsten met stenen. Roosje maakte gebruik van verf die ze had gemaakt van natuurlijke materialen uit de buurt. Sarah bracht je dichterbij het water in DUIN, waarbij je kon ervaren welke emoties water bij je oproept. Laura organiseerde een speelwandeling, geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Een dag gevuld met warmte, hier en daar een klein buitje, maar bovenal gezelligheid!

Audiowandeling
Speciaal voor Expeditie DUIN ontwikkelde onze programmamedewerker Frédérique Donker samen met Jolle Roelofs een audiowandeling. Tijdens deze wandeling neemt Jolle je mee op een reis langs de meest interessante en verborgen plekken van DUIN, waar je de persoonlijke verhalen van de bewoners en betrokkenen hoort. Het is een unieke kans om meer te leren over de ontwikkelingen in flora en fauna in de buurt en hoe deze bijdragen aan het unieke karakter van DUIN. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met internet en een goede koptelefoon. Scan de QR-codes op de route of klik hier