LED Zomer komt eraan!

LED Zomer staat in het teken van strand- en eetcultuur. Strand gaat samen met beweging en actieve cultuur, maar ook met ongezond eten.

LED Zomer | luisteren, eten, doen
datum: vrijdag 15 september

tijdstip: 12:00 tot 20:00 uur

locatie: StrandLAB Almere

LED Zomer staat in het teken van strand- en eetcultuur. Strand gaat samen met beweging en actieve cultuur, maar ook met ongezond eten. Dat wordt bevestigd door onderzoek waaruit blijkt dat ongezond eten en toerisme vaak samengaan. Daarnaast is de afgelopen 10 jaar het aantal mensen met een ongezonde leefstijl in Almere verdubbeld. Voor de ontwikkeling van het Almeerderstrand is de gemeente Almere zich aan het oriënteren wat past qua eten en drinken op het strand, ofwel welke horeca past het beste bij het Almeerderstrand. Wat als we kijken naar wat wordt aangereikt vanuit het landschap en de gemeenschap? Welke ingrediënten vinden we dan voor de ontwikkeling van de Almeerse strandcultuur? Een open gesprek over eten, cultuur, flora, fauna en bewegen op het strand! Naast een publiek gesprek (luisteren) over strand- en eetcultuur zijn er workshops (w.o. wildplukwandeling) en presentaties van onze residenten Iris Veentjer, Theun Karelse, Sanne van Balen en Zita Christie Pitoy (doen). De resultaten van de wildplukwandeling worden door kok Jim Groot verwerkt in een heerlijke maaltijd (eten).

Deelname aan zowel het gesprek als de workshops zijn gratis. Voor deelname aan het eten vragen we een een bijdrage. Bekijk het programma en meld je aan via de onderstaande link.

Programma:

12.00 — 13:00 Wildplukwandeling met Nashaira Ajoeb van Nas Natured (D
12:00 — 13:00 Otterzwemles met resident Theun Karelse (D)
13:15 — 13:45 eindpresentatie en onthulling Wandkleed | Iris Veentjer (L)
14:00 — 16:00 Gesprek over strand- en eetcultuur o.l.v. Shanella Bleecke (L)
16:15 — 17:00  “Meer” performatieve (eind)presentatie | Sanne van Balen (L)
17:15 — 18:15 Vegetarische maaltijd met en door chef Jim Groot (E)
18:30 — 19:45 Zine workshop met resident Zita Christie Pitoy (D)

Meer informatie en de mogelijkheid om te reserveren voor één van de workshops volgt zo spoedig mogelijk!