Save the date!

Op zondag 19 november na zonsondergang nemen Jurjen Alkema en Christy Westhovens je tijdens ‘Extremely Sensible & Incredibly Dark mee in hun sensorische verbeelding. Een verbeelding waarin geluid en licht elkaar aantikken en ontladen. Een duo-presentatie die je al tikkend en knipperend meelokt naar de donkere kant van het Almeerderstrand.

Jurjen Alkema is resident bij StrandLAB en heeft het afgelopen jaar gezocht naar de kwaliteit en het ritme van het landschap. DIt heeft geresulteerd in een verzameling van verschillende objecten op het strand. Deze lost and founds vormen de basis voor een conceptuele geluidsinstallatie. Tijdens zijn de tweede fase van zijn residentie in november voegt hij daar een extra laag van ritme en licht aan toe. “Het is fascinerend wat een diversiteit aan geluid er te vinden is in materialen die iedereen laat slingeren en weggooit, vertelt Jurjen.” Het eindresultaat van zijn onderzoek presenteert hij op zondag 19 november.

Christy Westhovens is beeldend kunstenaar, onderzoeker en programmeur. Ze studeerde Fine Art aan het Maastricht Institute of Arts. Momenteel volgt ze een master aan ArtScience Inerfaculteit  in Den Haag. Binnen haar praktijk observeert ze natuurkundige processen en ontwerpt ze apparatuur om deze processen te vertalen naar een intuïtieve ervaring.

Via collective machine building practices hoopt ze zeggenschap en bewustzijn te creëren over de technologieën die ons continu omringen. In bredere zin nodigt ze uit tot reflectie op de aard van ervaring, de relatie tussen mens en machine, en de manier waarop we betekenis geven aan de wereld om ons heen. Tijdens haar gastresidentie bij Strandlab doet Christy onderzoek naar de communicatie tussen alle verschillende elementen die in deze omgeving samenkomen.Ze observeert, analyseert en vertaalt deze data naar een nieuwe beeldtaal. 

Meer informatie over Extremely Sensible & Incredibly Dark volgt. Houdt onze socials en website in de gaten.

Volg hier alles van Jurjen Alkema en Christy Westhovens.