StrandLAB zoekt een communicatiemedewerker (m/v/x)

StrandLAB Almere is hét culturele buitenlaboratorium van Almere aan het IJmeer. Met het landschap van water en zand als decor en werkplaats, is het de plek voor try-outs, ontwikkelingslocatie voor talent en nieuwe kunstvormen.

StrandLAB Almere is hét culturele buitenlaboratorium van Almere aan het IJmeer. Met het landschap van water en zand als decor en werkplaats, is het de plek voor try-outs, ontwikkelingslocatie voor talent en nieuwe kunstvormen. Het Almeerderstrand is sterk in ontwikkeling en staat over een aantal jaren landelijk bekend als een iconische, spannende en vernieuwende plek voor het maken én beleven van kunst en cultuur op locatie.

StrandLAB biedt opkomende en gevestigde kunstenaars, makers en wetenschappers een plek voor onderzoek en experiment. Zij biedt hen een publiek podium en netwerk door het organiseren van evenementen, workshops en activiteiten waarbij zij de resultaten van hun onderzoek actief met het publiek delen of autonoom tonen. StrandLAB werkt nauw samen met locatietheaters en festivalorganisaties als Oerol, Over ‘t IJ, Vis à vis, Bonte Hond, Suburbia en 2turvenhoog.

StrandLAB bestaat als project sinds 2017 en als stichting sinds 2019. Het team bestaat uit vijf medewerkers: twee programmamedewerkers, een communicatie medewerker,  een medewerker bedrijfsvoering en een directeur bestuurder. StrandLAB werkt daarnaast op flexibele basis samen met verschillende zelfstandig professionals. Tijdens publieke bijeenkomsten wordt StrandLAB ondersteund door vrijwilligers. De stichting wordt gecontroleerd door een raad van toezicht.

StrandLAB zoekt een communicatiemedewerker (m/v/x)

Ben jij:

  • nieuwsgierig en enthousiast?
  • een zelfstandige aanpakker die graag samenwerkt met anderen?
  • flexibel in tijd en resultaatgericht?
  • ervaren met communicatie van kunst en cultuur, publieksbemiddeling en cultuurparticipatie?

Dan zoeken we jou!

Als communicatieprofessional help jij mee om StrandLAB op de lokale en landelijke agenda’s voor kunst & cultuur te zetten. Je draagt zorg voor de presentatie op social media en de website. Voor het opstellen van een nieuwsbrief in mailchimp of het updaten van de website in WordPress, draai jij je hand niet om. Je hebt een scherp oog voor design en bent in staat om in programma’s als Canva, Indesign, Illustrator of Photoshop e.a., dat wat je ziet, digitaal vorm te geven. Zonder planning heeft content voor jou geen waarde. Je bent een goede planner en organisator en werkt graag met tijdlijnen en deadlines. Je brengt je kennis over communicatie graag over en adviseert en ondersteunt de programmamedewerkers bij de representatie van de activiteiten van StrandLAB. Het opstellen van persberichten en actief onderhouden van het netwerk heeft voor jou geen vragen. Je neemt graag het voortouw voor de strategie voor het vergroten van het publieke draagvlak en het betrekken van nieuwe doelgroepen bij de activiteiten van StrandLAB en hebt aandacht voor toegankelijkheid en diversiteit.

We bieden jou:

  • een aanstelling voor 24-32 uur per week
  • een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging, waarbij een start op factuurbasis tot de mogelijkheden behoort.
  • een dynamische werkplek, betrokken collega’s, een uitdagend programma en ruimte om je te ontwikkelen.
  • een baan waarmee je impact hebt op de stad.
  • een marktconform salaris met goede arbeidsvoorwaarden

Kom jij ons team versterken? Stuur dan vóór 1 september een sollicitatiebrief met je cv naar info@strandlab-almere.nl o.v.v. vacature communicatiemedewerker. De eerste sollicitatiegesprekken zullen online plaatsvinden op 7 september. De tweede ronde van gesprekken zal op dinsdag 19 september plaatsvinden op onze locatie in Almere.

Als je meer informatie wilt over de vacature of over StrandLAB Almere, kun je terecht op onze website strandlab-almere.nl of contact opnemen via directie@strandlab-almere.nl.