LED Wintersessie - Beeldkrakers

Terugblik LED Wintereditie

Nog één keer dan, omdat we er zo van hebben genoten! LED= Luisteren, Eten & Doen. Een terugblik op de eerste (winter)editie van LED. In vier sessie leerden we meer over de nieuwe weg van wol, we ontdekten het ritme van de duisternis, luisterden naar de stem van de bomen en bouwden samen tegen extremen.

Een korte terugblik:

 #1. We leerden meer over de unieke eigenschappen van wol, hebben met elkaar geproost op het nieuwe jaar en gingen verven met natuurlijke producten, zoals lokale planten, kruiden en restproducten van voedsel.

 #2. We ontdekten hoe onze biologische klok werkt en leerden meer over hoe lichtvervuiling in onze wereld deze klok verstoort. We aten samen een vegetarisch diner om ons daarna wandelend in het donker te verplaatsen in het leven van de nachtdieren van Almere.

#3. We luisterden samen naar de muziek die bomen maken, aten een warme maaltijd en keken naar de VPRO Tegenlicht documentaire In de ban van het bos, waarin we werden meegenomen in het verhaal van vijf mensen die strijden voor het behoud van bomen.

 #4. We kregen antwoorden op de vragen: wat is zandhonger en waarom moeten we als Nederlanders meer mosselen eten? We gingen samen tafelen en bouwden vervolgens een biobased, een groenere wereld voor iedereen.

We blikken terug op een eerste succesvolle editie van LED. We hebben samen gelachen, genoten en (van elkaar) geleerd. Ook hebben we ontdekt wat we de volgende edities net even anders willen gaan doen. Bedankt aan iedereen die een steentje heeft bijgedragen en/of heeft deelgenomen aan deze eerste editie van LED! 

De volgende keer LED (weer) meemaken? Blijf de agenda op onze website in de gaten houden en volgens ons op social media voor het laatste nieuws.

PS. Kan jij nog geen genoeg krijgen van LED? Lees dan ook het geschreven verslag over de luistersessies, met dank aan Kris van der Voorn.