Vacature coördinator communicatie

StrandLAB zoekt een strategisch denker met oneindige communicatie skills of toch een communicator pur sang met fantastische strategische kwaliteiten?! We zoeken dus op korte termijn een coördinator communicatie om ons team te complementeren.

StrandLAB Almere is hét culturele buitenlaboratorium van Almere aan het IJmeer. Met het landschap van water en zand als decor en werkplaats, is het de plek voor try-outs, ontwikkelingslocatie voor talent en nieuwe kunstvormen. Het Almeerderstrand is sterk in ontwikkeling en staat over een aantal jaren landelijk bekend als een iconische, spannende en vernieuwende plek voor het maken én beleven van kunst en cultuur op locatie.

StrandLAB biedt opkomende en gevestigde kunstenaars, makers en wetenschappers een plek voor onderzoek en experiment. We bieden hen een publiek podium en netwerk door het organiseren van evenementen, workshops en activiteiten waarbij zij de resultaten van hun onderzoek actief met het publiek delen of autonoom tonen. StrandLAB werkt nauw samen met locatietheaters en festivalorganisaties als Oerol, Over ‘t IJ, Vis à vis, Bonte Hond, Suburbia en 2turvenhoog.

StrandLAB bestaat als project sinds 2017 en als stichting sinds 2019. Het team bestaat uit vijf medewerkers. Daarnaast werken we op flexibele basis samen met verschillende zelfstandig professionals. Tijdens publieke bijeenkomsten wordt StrandLAB ondersteund door vrijwilligers. De stichting wordt gecontroleerd door een raad van toezicht.

 

StrandLAB zoekt een coördinator communicatie (m/v/x) 

Ben jij: 

  • • een strategisch denker die zichzelf aanscherpt door theorie te toetsen in de praktijk?
  • • een zelfstandige aanpakker die graag samenwerkt met anderen? 
  • • zowel flexibel in tijd als resultaatgericht?
  • • op zoek naar een werkplek waar je jouw strategische keuzes werkelijkheid ziet worden?
  • • een ervaren communicatieprofessional die zich wil inzetten voor het versterken van de cultuur in Almere?

Dan zoeken we jou! 

Als communicatieprofessional zet jij jouw kennis en kunde in voor het opstellen van een communicatiestrategie voor StrandLAB. Je werkt onder directe verantwoordelijkheid van de directeur. Je zorgt dat de strategie wordt toegepast in de communicatie uitingen die wij willen realiseren. Denk daarbij aan de doorontwikkeling van de website maar ook aan producten waarin StrandLAB haar fysieke zichtbaarheid op locatie kan vergroten (w.o. routeborden) en publicaties (flyers, posters en boekjes). 

Je bent zowel intern als extern aanspreekpunt voor de communicatie. Je staat in nauw contact met de vormgever en stuurt de communicatiemedewerker aan. De medewerker richt zich vooral op het plaatsen van persberichten, berichten op website, opstellen nieuwsbrief en beheren van de social media. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor projectpartners waaronder Flevolab en zorg je dat de communicatie uitingen die StrandLAB ten behoeve van deze projecten uitvoert, worden gerealiseerd.

We bieden jou: 

We bieden een jaarcontract voor gemiddeld 8 uur per week en een marktconform salaris met goede arbeidsvoorwaarden. Onze voorkeur gaat uit naar een langdurige verbinding met StrandLAB. Gezien de omvang van het aantal uur, staan we wel open voor het uitgeven van de functie in opdracht. Daarnaast bieden we een dynamische werkplek, betrokken collega’s, een uitdagend programma en ruimte om je te ontwikkelen, en een baan waarmee je impact hebt op de culturele ontwikkeling van de stad Almere.


Kom jij ons team versterken?
Stuur dan vóór 27 november je motivatie en cv naar info@strandlab-almere.nl o.v.v. vacature coördinator communicatie. Als je meer informatie wilt over de vacature of over StrandLAB Almere, kun je terecht op onze website strandlab-almere.nl of contact opnemen via directie@strandlab-almere.nl.

De eerste gesprekken vinden online plaats op woensdag 29 november!