SLA_1080_2021-3_ode-duinlandschap

29 augustus

Ode aan het duinlandschap

Wandel op 29 augustus mee met Almeerse stadsgids Marie-Josée Röselaers en ontdek het Almeerse duinlandschap.

Wandel mee!

De wandeling duurt van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur. We verzamelen en eindigen bij Station Poort. Deelname is gratis.
Wil je aansluiten? Vanwege corona zijn de plekken beperkt en moet je van tevoren reserveren. We houden ons aan de dan geldende coronamaatregelen. Bij klachten vragen we je dan ook om thuis te blijven.

Ode aan het landschap

Deze wandeling is onderdeel van het programma Ode aan het landschap van Marie-Josée Röselaers, Lieke Frielink en Sietse van der Wal. StrandLAB Almere nodigde de Almeerse Marie-Josée uit om een programma te maken. In het kader van themajaar Ode aan het landschap heeft zij vijf wandelingen en een fietsroute ontwikkeld, waarin het Almeerse landschap onder aandacht wordt gebracht. Ontwerpster Lieke Frielink en beeldend kunstenaar Sietse van der Wal wandelen met een deel van de tochten mee en zetten ze om in een audiotour zodat iedereen ze later terug kan beluisteren. Vanaf 29 augustus neemt Sietse het stokje van Lieke over.

Over de programmamakers

Marie-Josée woont inmiddels al 38 jaar in Almere. Vanaf het begin heeft ze zich verdiept in de aanleg van de stad en het landschap en ze werkt al vele jaren als stadsgids. Lieke is geboren en opgegroeid in Almere. Later volgde ze de Design Academy in Eindhoven in de richting social design. In opdracht van gemeente Almere bracht Lieke de Almeerse zichtlijnen in kaart. Ook maakte zij het kunstwerk Cityscape Follows Manscape bij Almere Pampushout, waarmee ze de zichtlijnen van deze plek accentueert. Beeldend kunstenaar Sietse woont, werkt en leeft in Almere en is daar opgegroeid. Voordat hij naar de kunstacademie ging heeft hij biologie gestudeerd. Hij ontleent een groot deel van zijn vormtaal uit de biologie. Als docent beeldende kunst is hij verbonden aan de Meergronden in Almere.

De tochten worden geregistreerd, zodat ze later als audiotour terug te luisteren zijn.

Dit programma is onderdeel van onze WaterWalks IJmeer-programmalijn en wordt gesteund door Cultuurfonds Almere.