SLA_1080_2021-3_ode-nacht

12 november

Ode aan het schemerlandschap

Googel ‘schemerlandschap’ en je komt een ontelbare hoeveelheid kunstwerken tegen: schilderijen met zonsondergangen, gedichten over de maan en nocturnes geïnspireerd op nachtelijke sferen. De schemering spreekt voor velen tot de verbeelding. Zo ook voor Marie-Josée Röselaers en sociaal ontwerper Vesna Dragojevic. Voor de laatste editie van Ode aan het landschap bundelen deze Almeerse makers daarom hun krachten en ontwikkelen een bijzondere luister- en wandelervaring door het schemerende landschap! Ook de Almeerse beeldend kunstenaar Sietse van der Wal wandelt mee om zijn blik te delen. Marie-Josée en Sietse gaan met bezoekers in gesprek over het landschap en Vesna animeert met een sensorische muzikale ervaring.

Wandel mee!

De wandeling duurt van 17.00 tot ongeveer 19.00 uur. We verzamelen en eindigen bij Atelier StrandLAB. Wil je aansluiten? We vragen een kleine bijdrage van € 4,-. Tickets kun je hier bestellen. We houden ons aan de dan geldende coronamaatregelen. Bij klachten verzoeken we je dan ook om thuis te blijven.

Ode aan het Landschap

Deze wandeling is onderdeel van het programma Ode aan het landschap van Marie-Josée, Lieke Frielink en Sietse. StrandLAB Almere nodigde de Almeerse Marie-Josée uit om een programma te maken. In het kader van themajaar Ode aan het landschap heeft zij vijf wandelingen en een fietsroute ontwikkeld, waarin het Almeerse landschap onder aandacht wordt gebracht. Ze nodigde Sietse en Lieke uit om mee te denken, mee te wandelen en de wandelingen te documenteren.

Over de programmamakers

Marie-Josée woont inmiddels al 38 jaar in Almere. Vanaf het begin heeft ze zich verdiept in de aanleg van de stad en het landschap en ze werkt al vele jaren als stadsgids. Lieke Frielink is geboren en opgegroeid in Almere. Later volgde ze de Design Academy in Eindhoven in de richting social design. In opdracht van gemeente Almere bracht Lieke de Almeerse zichtlijnen in kaart. Ook maakte zij het kunstwerk Cityscape Follows Manscape bij Almere Pampushout, waarmee ze de zichtlijnen van deze plek accentueert. Beeldend kunstenaar Sietse woont, werkt en leeft in Almere en is daar opgegroeid. Voordat hij naar de kunstacademie ging heeft hij biologie gestudeerd. Hij ontleent een groot deel van zijn vormtaal uit de biologie. Als docent beeldende kunst is hij verbonden aan de Meergronden in Almere.

Dit programma is onderdeel van onze WaterWalks IJmeer-programmalijn en wordt gesteund door Cultuurfonds Almere.