SLA_1080_2021-3_ode-nacht

31 oktober

Ode aan het nachtlandschap

Wandel op 31 oktober mee met Almeerse stadsgids Marie-Josée Röselaers en ontdek het nachtlandschap! Deze wandeling is onderdeel van het programma Ode aan het landschap.

Wandel mee!

De wandeling duurt van 17.00 tot ongeveer 19.00 uur. We verzamelen en eindigen bij Atelier StrandLAB. Deelname is gratis, maar neem wel je eigen zaklamp mee! Wil je aansluiten? Vanwege corona zijn de plekken beperkt en dien je van tevoren te reserveren. We houden ons aan de dan geldende coronamaatregelen. Bij klachten verzoeken we je dan ook om thuis te blijven.

Ode aan het Landschap

Deze wandeling is onderdeel van het programma Ode aan het landschap van Marie-Josée en Lieke. StrandLAB Almere nodigde de Almeerse Marie-Josée uit om een programma te maken. In het kader van themajaar Ode aan het landschap heeft zij vijf wandelingen en een fietsroute ontwikkeld, waarin het Almeerse landschap onder aandacht wordt gebracht. Ontwerpster Lieke Frielink wandelt met een deel van de tochten mee en zet ze om in een audiotour zodat iedereen ze later terug kan beluisteren.

Over de programmamakers

Marie-Josée woont inmiddels al 38 jaar in Almere. Vanaf het begin heeft ze zich verdiept in de aanleg van de stad en het landschap en ze werkt al vele jaren als stadsgids. Lieke is geboren en opgegroeid in Almere. Later volgde ze de Design Academy in Eindhoven in de richting social design. In opdracht van gemeente Almere bracht Lieke de Almeerse zichtlijnen in kaart. Ook maakte zij het kunstwerk Cityscape Follows Manscape bij Almere Pampushout, waarmee ze de zichtlijnen accentueert. De tochten van Lieke en Marie-Josée worden geregistreerd, zodat ze later als audiotour terug te luisteren zijn.