SLA_1080_2021-2-Polderlandschap

zo 27 juni, 14.00 tot 17.00 uur

Ode aan het polderlandschap

Fiets op 27 juni mee met Almeerse stadsgids Marie-Josée Röselaers en ontwerpster Lieke Frielink en ontdek het Almeerse polderlandschap! Deze fietstocht is onderdeel van het programma Ode aan het landschap. Tijdens deze fietstocht kijk je samen met Lieke en Marie-Josée naar de eigenschappen van het polderlandschap en de zichtlijnen ervan. Onderweg stop je langs verschillende Land Art-werken en archeologische vindplaatsen.

Praktisch

De fietstocht duurt van 14.00 tot ongeveer 17.00 uur en deelname is gratis. We verzamelen bij Atelier StrandLAB, op het Almeerderstrand ter hoogte van IJmeerdijk 1b. Wil je aansluiten? Vanwege corona zijn de plekken beperkt. Reserveer dus gauw een plekje! We houden ons aan de dan geldende coronamaatregelen. Bij klachten verzoeken we je dan ook om thuis te blijven. Vergeet niet je fiets mee te nemen!

Ode aan het landschap

StrandLAB Almere nodigde de Almeerse Marie-Josée uit om een programma te maken. In het kader van themajaar Ode aan het landschap heeft Marie-Josée vijf wandelingen en een fietsroute ontwikkeld, waarin het landschap van Almere onder de aandacht wordt gebracht. Tijdens die wandelingen loopt ook ontwerpster Lieke Frielink mee. Zij heeft veel historisch onderzoek naar de stad gedaan en zal hierover vertellen.

Marie-Josée woont inmiddels al 38 jaar in Almere. Vanaf het begin heeft ze zich verdiept in de aanleg van de stad en het landschap en ze werkt al vele jaren als stadsgids. Lieke is geboren en opgegroeid in Almere. Later volgde ze de Design Academy in Eindhoven in de richting social design. In opdracht van de gemeente Almere brengt Lieke de zichtlijnen van Almere in kaart. Ook maakte zij het kunstwerk Cityscape follows Manscape bij Almere Pampushout. Deze tochten worden geregistreerd, zodat ze later als audiotour terug te luisteren zijn.

Deze activiteit is onderdeel van het WaterWalks IJmeer-programma en wordt gesteund door Stichting Waternet en Cultuurfonds Almere.