SLA_1080_2021-3_ode-waterlandschap

26 september

Ode aan het waterlandschap

Wandel op 26 september mee met Almeerse stadsgids Marie-Josée Röselaers en laat je blik dwalen over het waterlandschap van de stad. Wandel langs het IJmeer, de Elze van de Ban, kwelwater, sloten, kreken en wadi’s.

Wandel mee!

De wandeling duurt van 14.00 tot ongeveer 16.30 uur. We verzamelen en eindigen bij Atelier StrandLAB. Deelname is gratis. Wil je aansluiten? Vanwege corona zijn de plekken beperkt en dien je van tevoren te reserveren. We houden ons aan de dan geldende coronamaatregelen. Bij klachten verzoeken we je dan ook om thuis te blijven.

Ode aan het Landschap

Deze wandeling is onderdeel van het programma Ode aan het landschap van Marie-Josée en Lieke. StrandLAB Almere nodigde de Almeerse Marie-Josée uit om een programma te maken. In het kader van themajaar Ode aan het landschap heeft zij vijf wandelingen en een fietsroute ontwikkeld, waarin het Almeerse landschap onder aandacht wordt gebracht. Ontwerpster Lieke Frielink wandelt met een deel van de tochten mee en zet ze om in een audiotour zodat iedereen ze later terug kan beluisteren.

Over de programmamakers

Marie-Josée woont inmiddels al 38 jaar in Almere. Vanaf het begin heeft ze zich verdiept in de aanleg van de stad en het landschap en ze werkt al vele jaren als stadsgids. Lieke is geboren en opgegroeid in Almere. Later volgde ze de Design Academy in Eindhoven in de richting social design. In opdracht van gemeente Almere bracht Lieke de Almeerse zichtlijnen in kaart. Ook maakte zij het kunstwerk Cityscape Follows Manscape bij Almere Pampushout, waarmee ze de zichtlijnen accentueert. De tochten van Lieke en Marie-Josée worden geregistreerd, zodat ze later als audiotour terug te luisteren zijn.