SLA_1080_2021-3_ode-woonlandschap

25 juli

Ode aan het woonlandschap

Wil jij meer weten over de plek waar je woont? Of wil je verhalen delen over wonen in Almere? Wandel op 25 juli mee met Almeerse stadsgids Marie-Josée Röselaers en ontwerpster Lieke Frielink en ontdek het woonlandschap in Poort en DUIN. Deze wandeling is onderdeel van het programma Ode aan het landschap van Marie-Josée en Lieke.

Wandel mee!

De wandeling duurt van 14.00 tot ongeveer 16.30 uur. We verzamelen bij de overdekte Homerusmarkt aan het Nimfenplein en eindigen bij Poortdok. Deelname is gratis. Wil je aansluiten? Vanwege corona zijn de plekken beperkt en moet je van tevoren reserveren. We houden ons aan de dan geldende coronamaatregelen. Bij klachten verzoeken we je dan ook om thuis te blijven.

Ode aan het Landschap

StrandLAB Almere nodigde de Almeerse stadsgids Marie-Josée uit om een programma te maken. In het kader van themajaar Ode aan het landschap heeft zij vijf wandelingen en een fietsroute ontwikkeld, waarin het Almeerse landschap onder aandacht wordt gebracht. Tijdens de tochten is ontwerpster Lieke Frielink ook aanwezig. Zij heeft veel historisch onderzoek naar de stad gedaan en zal hierover vertellen.

Over de programmamakers

Marie-Josée woont inmiddels al 38 jaar in Almere. Vanaf het begin heeft ze zich verdiept in de aanleg van de stad en het landschap en ze werkt al vele jaren als stadsgids. Lieke is geboren en opgegroeid in Almere. Later volgde ze de Design Academy in Eindhoven in de richting social design. In opdracht van gemeente Almere bracht Lieke de Almeerse zichtlijnen in kaart. Ook maakte zij het kunstwerk Cityscape Follows Manscape bij Almere Pampushout, waarmee ze de zichtlijnen accentueert. De tochten van Lieke en Marie-Josée worden geregistreerd, zodat ze later als audiotour terug te luisteren zijn.

Dit programma is onderdeel van onze WaterWalks IJmeer-programmalijn en wordt gesteund door Cultuurfonds Almere.