StrandlLAB Festival mei 2022

2 oktober 2022

Oerknal | Audiowandeling van The Turn Club

Tijdens verhalenweekend Oerknal kun je op zondag 2 oktober om 14.00 uur meedoen aan de audiowandeling De Tegentijd van The Turn Club. Tijdens deze wandeling word je geconfronteerd met de invloed die wij als mens hebben op de wereld en uitgedaagd om na te denken over de impact die je zelf kunt creëren voor de toekomst.

Belangrijk voor deze wandeling: Neem je eigen oortjes/koptelefoon mee & een goed opgeladen smartphone met voldoende streaming data.

De Tegentijd is een artistiek project dat het langetermijndenken stimuleert. In De Tegentijd ervaar je het verhaal van de diepe tijd en word je geconfronteerd met de verantwoordelijkheid die wij hebben voor generaties die na ons komen. Vervolgens word je uitgedaagd om een belofte voor de toekomst te maken. Zo kom je in verzet tegen het kortetermijndenken dat zoveel van de grote uitdagingen waar we nu voor staan veroorzaakt heeft.

Met deze audiowandeling maak je een wandeling door je eigen leefomgeving, terwijl je luistert naar een muzikaal-poëtisch verhaal dat begint bij de oerknal en eindigt in het jaar 2121. Onderweg ontdek je hoe belangrijk onze rol van erfgenaam is, hoe we die rol gespeeld hebben in een immens lange geschiedenis en wat voor gevolgen onze acties hebben voor wat er nog komen gaat.  In verbeelding ontmoet je een kind uit het jaar 2121. Haar maak je een belofte. Samen met ons en andere gelijkgestemden word je vervolgens geholpen om deze belofte te vertalen in actie.

De audiowandeling van The Turn Club duurt een uur en strekt zich uit over het Almeerderstrand en omgeving. Vanuit StrandLAB loopt er een begeleider mee. Zorg zelf voor een goed opgeladen smartphone met genoeg streaming data en een werkende koptelefoon!

Over The Turn Club

The Turn Club bestaat uit kunstenaars, creatieve ondernemers, verbinders en veranderaars. Ze bundelen hun krachten voor een betere wereld, brengen een frisse blik, doorbreken vaste patronen en zetten verbeeldingskracht, nieuwsgierigheid en vindingrijkheid in voor een samenleving waarin idealen de ruimte krijgen.