SLA_2022_3_Oerknal-2

2 oktober 2022

Oerknal | FlevoLAB-presentaties van 11 creatieve makers

Tijdens het Verhalenweekend biedt de Flevolab-tent ruimte aan het werk van elf creatieve makers van de Werkplaats Nieuwe Makers. Zij creëren ter plekke een gezamenlijke interactieve installatie, waarin ze je meenemen in hun locatie specifieke onderzoek door heel Flevoland.

In vijf interdisciplinaire teams verkregen ze artistieke inzichten in dialoog met elkaar, betrokken experts, het landschap en zijn bewoners. Dit is vertaald in performances, verhalen en publieksinteractie. Tijdens het doorlopende programma worden elementen van het onderzoek uitgelicht. Zo zal er dans te zien zijn en kan het publiek zelf een perspectief op het landschap vormen.

Liesje van den Berk is beeldend kunstenaar.
Otto Calmeijer Meijburg fysiek theatermaker, speler, en choreograaf.
Noëlle Ingeveldt is ontwerper, researcher en interieurarchitect.
Femke Arnouts is actrice en theatermaker.
Roman Nieuweboer is performance kunstenaar die met site specific installaties werkt waar hij zelf onderdeel van uitmaakt.
Manouk Moreau is schrijver en docent creatief schrijven.
Joury van der Vecht is danser en choreograaf met een achtergrond als bouwkundig ingenieur.
Paul van de Calseijde is muzikant, componist en saxofonist.
Suze van Miltenburg is theatermaker en programmamaker in de cultuursector.
Stieneke Oeverbeek is beeldend kunstenaar en werkt met cultureel erfgoed.
Teunis Ruiten is beeldend kunstenaar en scenograaf.

Flevolab is een verbond van landelijk opererende cultuurinstellingen in Flevoland: 2turvenhoog, BonteHond, Suburbia, Vis à Vis en StrandLAB Almere. De Flevolab-werkplaats Nieuwe makers is een ontwikkelingstraject voor beginnende makers vanuit alle disciplines en sectoren. Onder begeleiding van 2turvenhoog voerden creatieve makers onderzoek uit naar de landelijke en stedelijke realiteit van Flevoland. Meer info: www.flevolab.nl