Verhalenweekend oerknal podcastboom

1 en 2 oktober 2022

Oerknal | Podcastboom

Tijdens verhalenweekend Oerknal op zaterdag 1 en zondag 2 oktober kun je in alle rust aan het Almeerderstrand Flevolandse verhalen beluisteren van makers en kunstenaars Sandy Bosmans (samen met Milou, Nour, Brayan, Olivia en Nina), Suze van Miltenburg en Stien Overbeek.

Spoken word over Almere Poort | StrandLAB | 11.00 – 13.30 uur

Sandy Bosmans is sinds april 2022 als Almeerse programmamaker verbonden aan StrandLAB en heeft de afgelopen tijd met jongeren uit Almere Poort gewerkt aan een spokenwordroute door de wijk. Samen doken Sandy en Milou, Minhal, Brayan, Olivia en Nina hun wijk in om op een creatieve wijze opnieuw hun omgeving te ontdekken. De jongeren leerden over ritme, taal en performen, werkten aan hun eigen spokenwordgedichten en namen het eindresultaat op in een studio. De verhalen zijn te beluisteren bij de Podcastboom. Maar nog mooier: op zondag 2 oktober performen de jongeren samen met Sandy Bosmans live op verhalenweekend Oerknal!

Tussenruimte | FlevoLAB | 13.30 – 17.00 uur

Het vertrekpunt van het werk Tussenruimte van Suze van Miltenburg en Stien Overbeek is de rol van riet in het oude en nieuwe land. Als bewoner van Urk verpersoonlijkt Stieneke het oude land, terwijl Suze bewoner van het nieuwe land in Almere is. Het veranderingsproces van eiland naar nieuw land en van bestaande gemeenschap naar inwoners van een nieuwe provincie is door hen in geluid en beeld tot leven gebracht.