swimming lessons for spiders2

1 en 2 oktober 2022

Oerknal | Radio Sancha

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober vindt verhalenweekend Oerknal plaats. Radio Sancha, bestaande uit Noortje Sanders en Camille Paycha, presenteert dit weekend voor het eerst haar nieuwste videopresentatie. Deze film is een opvolging van een film die Noortje en Camille op afstand van elkaar tijdens corona hebben gemaakt.

Swimming lessons for spiders (Zwemles voor spinnen) geeft een inkijkje in de gesprekken die Noortje Sanders en Camille Paycha voerden tijdens hun residentie bij StrandLAB. Als Radio Sancha verkennen zij verdriet door middel van humor, om zo de wereld om hen heen te onderzoeken en te bevragen. Swimming lessons for spiders nodigt je niet alleen uit om verliefd te worden op het water, maar ook om de spin zijn laatste eer te bewijzen tijdens zijn begrafenis.

In hun vorige project (Over de geur van vers brood en de schaal van de dingen) daagde Radio Sancha de kijker uit om samen met hen te treuren over de hele mensheid. Swimming lessons for spiders is hun eerste poging tot het ervaren van een nieuw rouwproces: het treuren om Alle Andere Zaken.

Nb: Deze video is in het Engels.

Over Radio Sancha

Radio Sancha bestaat uit circusartiest Camille Paycha (FR) en kunstenaar Noortje Sanders (NL). Vijf jaar geleden hebben zij elkaar ontmoet en zijn ze gaan experimenteren met mixed media en acrobatische beweging. In januari 2019 is Radio Sancha ontstaan uit de gedeelde motivatie om te onderzoeken wat het betekent werk te maken in een posthumanistische toekomst en te pingpongen met speculatieve tijdlijnen.