Sietse

1 en 2 oktober 2022

Oerknal | Struin Sietse achterna

Struin op zo 2 oktober, tijdens verhalenweekend Oerknal, bioloog en kunstenaar Sietse van der Wal achterna op een route vol van gevonden schatten en verhalen over wat er in dit gebied leeft en zich ontwikkelt. 

Afgelopen zomer heeft Sietse struinwandelingen gegeven op het Almeerderstrand, waarbij deelnemers bijzondere voorwerpen zochten en registreerden. Deze vondsten worden tijdens het verhalenweekend tentoongesteld! Door gevonden schatten los te trekken van hun vindplaats, word je gestimuleerd om met een andere blik te kijken naar de omgeving en deze objecten. Deze vernieuwde wandeling, waarbij je de route loopt door de speciale struinkaarten te volgen, is tijdens Oerknal voor het eerst te lopen. Op zondag is Sietse aanwezig om meer over zijn onderzoek te vertellen.

Meer over deze wandeling (zoals de route en kaarten) kan je verkrijgen bij het StrandLAB atelier. Deze wandeling is ook te lopen op zaterdag 1 oktober, maar dan zal Sietse niet zelf aanwezig zijn. Nieuwsgierig naar welke routes er nog meer te wandelen of te fietsen zijn? Hier vind je alle verhalenroutes die je tijdens verhalenweekend Oerknal kunt volgen op een rijtje!