SLA_1080_2021-2-Atelier exterieur-3

1 en 2 oktober 2022

Oerknal | Videopresentaties

Tijdens verhalenweekend Oerknal op zaterdag 1 en zondag 2 oktober kun je zelfstandig op pad gaan of verhalen beluisteren. In Atelier StrandLAB presenteren kunstenaars en makers die de afgelopen tijd aan StrandLAB en FlevoLAB verbonden waren hun nieuwste werken in videopresentaties.

Videopresentatie: Swimming lessons for spiders | StrandLAB | Radio Sancha

Swimming lessons for spiders (Zwemlessen voor spinnen) geeft een inkijkje in de gesprekken die Noortje Sanders en Camille Paycha voerden tijdens hun residentie bij StrandLAB. Als Radio Sancha verkennen zij verdriet door middel van humor, om zo de wereld om hen heen te onderzoeken en te bevragen. Swimming lessons for spiders nodigt je niet alleen uit om verliefd te worden op het water, maar ook om de spin zijn laatste eer te bewijzen tijdens zijn begrafenis.

In hun vorige project (Over de geur van vers brood en de schaal van de dingen) daagde Radio Sancha de kijker uit om samen met hen te treuren over de hele mensheid. Swimming lessons for spiders is hun eerste poging tot het ervaren van een nieuw rouwproces: het treuren om Alle Andere Zaken.

Nb: deze video is in het Engels.

Videopresentaties | Werkplaats nieuwe makers, FlevoLAB

Flevolab biedt een ontwikkelingstraject voor nieuwe makers van alle disciplines en sectoren. De werkplaats voor nieuwe makers is een uitwisselings-, ontwikkel- en presentatieplek waar makers na verdieping in de landelijke en stedelijke realiteit van Flevoland en in relatie tot de bewoners van dit gebied tot nieuwe artistieke inzichten kunnen komen en hun praktijk kunnen opbouwen of verder uitdiepen. Zaterdag 4 juni was er een open werkplaats van de nieuwe makers van Flevolab met een tocht langs bijzondere plekken in Flevoland. Vier kunstenaarsduo’s en één trio deelden hun artistieke reflectie op het landschap met het meereizende publiek. De presentatie van de werken is op film vastgelegd en is tijdens Oerknal te zien.