SLA 2022 StreetArt__0003_Oerknal-3

2 oktober 2022

Oerknal | Workshop voor kids: Het Zeekasteel

Tijdens verhalenweekend Oerknal op zondag 2 oktober kunnen kinderen zich van 12.00 – 16.00 uur vermaken met het creëren van een heus zeekasteel!

Aan de rand van Oerknal bedenken kinderen samen met Bart Corduwener, artistiek leider van De Speelwildernis, een verhaal over een zeekasteel. Tijdens het bedenken en fantaseren, verrijst stapje voor stapje een heus bouwwerk aan het IJmeer, gemaakt van wilgentenen en materialen die op en rondom het strand te vinden zijn. Elk kind draagt op zijn manier een stukje aan het verhaal bij!

Voor deze activiteit is geen aanmelding nodig. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen tussen 12.00 – 16.00 uur meedoen in verschillende rondes van maximaal 10-15 kinderen per keer. De rondes duren ongeveer 30 minuten, waarin uitleg wordt gegeven en materiaal verzameld. Hierna mogen kinderen (bij voorkeur onder begeleiding van een ouder/verzorger) zo lang als zij willen aan het verhaal van het zeekasteel bouwen. Volwassenen mogen helpen bouwen, maar spelen niet zelf mee.

Over De Speelwildernis

De workshop Zeekasteel bouwen wordt begeleid door Bart Corduwener. Bart is toneelacteur, poppenspeler, speldocent, regisseur en artistiek leider van De Speelwildernis. Bij Stichting De Speelwildernis worden kinderen op professionele wijze en begeleid door ervaren acteurs uitgedaagd om samen theater in de natuur te maken. Door uitnodigende verhaallijnen te ontwikkelen, die aansluiten bij het natuurlandschap in de polder, wordt er interactief theater in de natuur ontwikkeld, geproduceerd en uitgevoerd. De verhalen hebben als kern het leven van kinderen in verschillende historische periodes, van prehistorie tot toekomst. In de verhalen zijn tijdloze thema’s verweven zoals opgroeien, spelen en plagen, identiteit, alleen en samen zijn. Het landschap wordt met materialen uit de omgeving ingericht tot decor dat de fantasie prikkelt.