SLA_1080_2021-1-Poort-Earth

Onderzoek Poort met virtuele burenwandeling

Wat vind je van het wonen in Almere Poort? En wat vinden jouw buren? Doe mee met de virtuele wandeldiscussie. Kom meer te weten over je buurt en discussieer mee over het sociale leven en de fysieke omgeving. Wat valt er bijvoorbeeld tegen en wat gaat er heel goed?

Verbondenheid in de buurt

Deze virtuele wandeling wordt door Francesca Ranalli georganiseerd, omdat zij onderzoek doet naar verbondenheid in de buurt. Ze is architect en als onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Inmiddels heeft ze al een paar wandeldiscussies georganiseerd met groepen van vijf tot zeven deelnemers. De eerste was met professionals van de gemeente en maatschappelijk werkers, de tweede met bewoners in het Homeruskwartier.

Zo doe je mee

De volgende wandelingen zijn half april in het Columbuskwartier, half mei in Duin en half juni in het Olympiakwartier. Woon je hier en vind je het interessant om op deze manier meer te weten over je buurt en je buren, laat het dan aan Francesca weten. Stuur een mailtje naar haar via f.ranalli@uva.nl.

Omdat Francesca de Nederlandse taal nog aan het leren is, doet zij haar onderzoeken gedeeltelijk in Nederlands en gedeeltelijk in het Engels. Een Nederlandse collega zal haar assisteren.