SLA_1080_2021-4-WINTERLAB

Ontdek een nieuw ritueel tijdens ArtEZ Winterlab!

Tussen 24 en 28 januari wordt Atelier StrandLAB omgetoverd tot buitenlokaal van het Winterlab van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Zwolle. Studenten uit verschillende vakopleidingen en studiejaren worden hier een week begeleid door theatergezelschap Gouden Haas.

Nieuwe rituelen
Tijdens het Winterlab worden de studenten uitgedaagd om nieuwe rituelen te ontwerpen voor natuurlijke voorwerpen en processen. Zoals het welkom heten van nieuwe natuur, een ceremonie voor uitgestorven diersoorten of aandacht voor nieuwe kenmerken van de seizoenen. De nieuwe machtsverhoudingen tussen mens en niet-menselijke natuur staan daarbij centraal. De studenten laten zich inspireren door ecologen, kunstenaars en de natuur.

Over Gouden Haas 
Gouden Haas heeft zijn thuisbasis in het Almeerse Oosterwold. Het collectief maakt voorstellingen op locatie en onderzoekt onze relatie met onze (mede)natuur en hoe we ons perspectief kunnen kantelen van ‘egocentrisch naar ecocentrisch’. StrandLAB Almere heeft Gouden Haas uitgenodigd om samen een programma te maken voor de studenten.

Op 28 januari presenteren de studenten het nieuwe ritueel aan een jury, bestaande uit verschillende experts. Wil je ook deel uitmaken van deze “jury”? Meld je aan met een mailtje naar cleo@strandlab-almere.nl.