Kustlandschap IJmeer_foto Meta van Drunen

30 mei

Ontdek het Almeerse kustlandschap!

Wandel op 30 mei mee met Almeerse stadsgids Marie-Josée Röselaers en ontwerpster Lieke Frielink en ontdek het kustlandschap! Deze wandeling is onderdeel van het programma Ode aan het landschap van Marie-Josée. Tijdens deze wandeling verdiep je je in het landschap aan de kuststrook langs het IJmeer. Vanaf Almere Poort wandel je via Zandpoort, kriskras door DUIN en langs de Oostvaardersdijk naar de nieuwaangelegde stranden. Tussendoor bezoek je Marina Muiderzand.

Wandel mee!

De wandeling duurt van 14.00 tot ongeveer 16.30 uur. We verzamelen bij Station Poort. Deelname is gratis. Wil je aansluiten? Vanwege corona zijn de plekken beperkt. Meld je aan via door te reserveren. We houden ons aan de dan geldende coronamaatregelen. Bij klachten verzoeken we je dan ook om thuis te blijven.

Ode aan het landschap

StrandLAB Almere nodigde de Almeerse Marie-Josée uit om een programma te maken. In het kader van themajaar Ode aan het landschap heeft Marie-Josée vijf wandelingen en een fietsroute ontwikkeld, waarin het landschap van Almere onder de aandacht wordt gebracht. Tijdens die wandelingen loopt ook ontwerpster Lieke Frielink mee. Zij heeft veel historisch onderzoek naar de stad gedaan en zal hierover vertellen.

Marie-Josée woont inmiddels al 38 jaar in Almere. Vanaf het begin heeft ze zich verdiept in de aanleg van de stad en het landschap en ze werkt al vele jaren als stadsgids. Lieke is geboren en opgegroeid in Almere. Later volgde ze de Design Academy in Eindhoven in de richting social design. In opdracht van de gemeente Almere brengt Lieke de zichtlijnen van Almere in kaart. Ook maakte zij het kunstwerk Cityscape follows Manscape bij Almere Pampushout. De wandelingen worden geregistreerd, zodat ze later als audiotour terug te luisteren zijn.