SLA_1080_2021-1-Marleen_Marieke_Cleo

Onze nieuwe medewerkers stellen zich voor

Sinds 1 maart is het team van StrandLAB versterkt met drie nieuwe medewerkers.
Je ziet ze van links naar rechts op de foto: Marleen van den Heuvel, Marieke Breed en Cleo Thomas. En ze stellen zichzelf graag voor:

Marleen van den Heuvel

‘Ik ben Marleen van den Heuvel (38 jaar) en sinds 1 maart werk ik voor StrandLAB en FlevoLAB. Ik ben programmamedewerker voor StrandLAB en coördinator voor FlevoLAB.

In 2010 ben ik afgestudeerd als erfgoed specialist aan de Hogeschool voor de Kunsten aan de Reinwardt Academie. De afgelopen tien jaar heb ik gewerkt als filmprogrammeur in een combitheater in Diemen. Ik was daar nauw betrokken bij alle facetten binnen het theater. Daaromheen heb ik voor verschillende culturele instellingen gewerkt als conceptontwikkelaar en organisator.

Ik vind het superinteressant om voor een jonge organisatie én jonge stad te mogen werken. In de korte tijd dat ik voor StrandLAB werk, merk ik wat een pioniersgeest er door Almere waait. Dat zorgt voor reuring en vernieuwing.
Ik werk heel erg graag mee om StrandLAB de experimenteerzone voor cultuur te laten zijn van Almere, Flevoland en omgeving!’

Marieke Breed

‘Hallo, ik ben Marieke Breed (36 jaar) en ik werk sinds maart 2021 bij StrandLAB als financieel en administratief medewerker. Ik woon al bijna 28 jaar in Almere dus heb me altijd enorm verbonden gevoeld met deze mooie stad. Ook heb ik voor meerdere Almeerse culturele stichtingen en organisaties gewerkt, dus ik ben blij dat ik nu ook met StrandLAB opnieuw mijn steentje kan bijdragen aan de opbouw van een groot, gezond cultureel Almere.’

Cleo Thomas

‘Mijn naam is Cleo Thomas (27 jaar). Ik studeerde cultureel erfgoed aan de Reinwardt Academie en voltooide de master cultuurgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Ik verdiepte mij tijdens mijn opleidingen in vertaalslagen tussen erfgoed, kunst en mensen. In de praktijk uit zich dat momenteel op allerlei manieren. Zo werk ik aan publieksprogramma’s, educatieprojecten en participatietrajecten waarbij ik culturele instellingen met (nieuwe) mensen uit hun omgeving verbind. Daarnaast geef ik af en toe les op de Reinwardt Academie.
Vorig jaar leerde ik Almere in een korte maar intensieve tijd kennen via een opdracht bij de gemeente. Ik ontdekte een stad waar veel ruimte is voor nieuwe projecten, jonge makers en creativiteit. Er is niet alleen veel ruimte in figuurlijke, maar ook in letterlijke zin. Dat inspireerde me. Daarom ben ik blij dat ik vanaf deze maand begin bij StrandLAB als programmamedewerker en betrokken kan blijven bij de Almeerse culturele sector.
Kunst nodigt je uit om verder te kijken en je wereld te vergroten. Het verbeeldt wat we lastig onder woorden kunnen brengen. Het spreekt mij daarom aan dat StrandLAB zich inzet om via kunst te verbinden en te bezinnen. Verbinden tussen verschillende disciplines, tussen bewoners en bezoekers. Bezinnen door via kunst stil te staan bij maatschappelijke vraagstukken en vervolgens ook te zoeken naar oplossingen. En daar mag ik aan meewerken vanuit een heel bijzondere plek: het atelier op het Almeerderstrand. Ik kijk er enorm naar uit om samen met collega’s, partners, kunstenaars, bewoners en liefhebbers te werken aan een mooi en toegankelijk programma.’