SLA_2022_3_openCallAIR

Open call: residentie bij StrandLAB in 2023

Ben je een creatieve maker of onderzoeker en werk je graag aan locatiespecifieke projecten in de buitenlucht? Raak je snel gefascineerd door een omgeving die constant verandert, nieuwe landschappen of de verhouding tussen natuur, water en stad en zoek je een plek waar je in alle rust kunt maken én testen? Wij hebben nog plek voor residenties in 2023!! 

Hoe werkt het?

De periode en het aantal dagen stemmen we in overleg af.
Het maakt niet uit met welke discipline je werkt. Wel vinden we het belangrijk dat je locatiegericht te werk gaat, geïnteresseerd bent in de omgeving van Almeerderstrand en open staat voor nieuwe verbindingen. Ook is het de bedoeling dat je de resultaten van je residentieperiode presenteert aan het publiek. 

Wij bieden een inspirerende plek, inhoudelijke begeleiding, een podium, nieuwe contacten en een basishonorarium.

Ben je enthousiast? Stuur uiterlijk 23 augustus een mailtje naar info@strandlab-almere.nl waarin je kort omschrijft wie je bent en wat je bij StrandLAB zou willen ontwikkelen en wie weet nodigen we je uit voor een ontmoeting op dinsdagavond 6 september

Over StrandLAB Almere en residenties

StrandLAB Almere is een cultureel buitenlaboratorium op het het Almeerderstrand. Het is een plek voor talent en experiment. Samen met buurtbewoners, kunstenaars, culturele en maatschappelijke partners, wetenschappers en andere makers werkt Strandlab aan multidisciplinaire en locatiespecifieke programma’s, over lokaal erfgoed, natuur en het bespreekbaar maken van maatschappelijke vraagstukken. Dit doen we via kunstresidenties, educatieve projecten en co-creatieve publieksprogramma’s. 

Met ons residentieprogramma bieden we op het Almeerderstrand de ruimte aan lokale, nationale en internationale makers, kunstenaars en onderzoekers. Zij kunnen vanuit Atelier StrandLAB, terwijl ze gedurende een periode in het gebied te gast zijn, een relatie aangaan met de omgeving. We werken hierin ook samen met andere partners, zoals locatietheaterfestival Oerol, Atelier AM en Flevolab.