SLA_1080_2022-F-merlijn-twaalfhoven

13 mei om 15.00 uur

‘Overvloeddenken’ met Merlijn Twaalfhoven

In een tijd van grote veranderingen, complexe crises en ongekende onzekerheid lopen we vast als we op de gangbare manier blijven kijken, denken en handelen. Zo wordt ons huidige wereldbeeld doorgaans bepaald door het idee van schaarste, het maken van winst of het winnen van competitie.

In dit college ervaren we wat er nodig is om op een heel andere manier te kunnen functioneren. We onderzoeken hoe kunstenaars andere vragen stellen, met een frisse blik de wereld in kijken en ruimte maken voor schoonheid, het gevoel en verbeeldingskracht. Door te denken en handelen als een kunstenaar kunnen we leren navigeren door het onbekende, ‘overvloeddenken’ toelaten en ‘onzekerheidsvaardig’ worden.

Kom naar Overvloeddenken

Vrijdag 13 mei van 15 uur tot 16.30 uur
Verzamelen bij Atelier StrandLAB
Gratis toegang
Dit college is geschikt voor volwassen bezoekers.
Bestel hier je ticket.

Over Merlijn Twaalfhoven

Merlijn Twaalfhoven werkte als componist en theatermaker in conflictgebieden, met vluchtelingen en op plekken met grote maatschappelijke uitdagingen. Hij ontdekte hoe kunstenaars, musici en verhalenvertellers met verbeeldingskracht, schoonheid en spel het onbekende tegemoet treden. Deze ervaringen beschreef hij in het boek Het is aan ons, waarom we de kunstenaar in onszelf nodig hebben om de wereld te redden.

StrandLAB Festival

Dit college is onderdeel van StrandLAB Festival aan het IJmeer op 13, 14 en 15 mei. Tijdens deze driedaagse stellen we het IJmeer centraal. Liefhebbers van kunst en natuur kunnen genieten van een kleinschalig maar divers programma bij StrandLAB. Meer weten over het programma? Lees dan hier meer.

Dit programmaonderdeel wordt gerealiseerd in samenwerking met Stad & Natuur. Stad & Natuur laat de inwoners van Almere de natuur in en rond de stad beleven op een directe en toegankelijke manier.