SLA_1080_Ebb-and-Flow

Patterns of Ebb and Flow

In de week van 11 tot 15 maart vindt de winterschool Patterns of Ebb and Flow plaats in en om het Almeerderstrand. We nodigen je graag uit voor de presentatie van de eerste onderzoeksresultaten op vrijdag 15 maart. Trek warme schoenen en (regen)kleding aan. We gaan voor de demonstraties naar buiten, ook bij slecht weer. Aanmelden kan tot 11 maart aanstaande via deze link. 

Programma 
13.30 uur: Ontvangst
14.00 uur: Welkom, korte toelichting en observaties in het gebied door Cocky Eek van de ArtScience Interfaculty gevolgd door studentendemonstraties (buiten) van de installaties. 
15.30 uur: Reacties peilen tijdens informele borrel
16.00 uur: Einde

Locatie: strandrestaurant Poortdok, IJmeerdijk 1

Wat gaat er gebeuren?
Veertien internationale studenten van ArtScience, Sonologie en Compositie uit Den Haag verblijven een week lang aan de kustzone in Almere Poort. Deze eerste editie van de StrandLAB winterschool, waarbij het werken in de buitenruimte centraal staat, maakt deel uit van het interdisciplinaire bachelor- en masterprogramma van de ArtScience Interfaculty. Docenten Cocky Eek en Kasper van der Horst begeleiden de studenten.

De ‘uitvinderachtige’ studenten aan de Interfaculty werken op het grensvlak van kunst en recente ontwikkelingen in wetenschap en technologie. Tijdens deze winterschool focussen ze in het bijzonder op de elementen en patronen van de natuur. Hoe leiden de bewegingen van wind, water en zand tot een compositie of installatie? Projecten van studenten van ArtScience vinden veelal hun weg naar festivals of leiden tot samenwerkingen zoals met het festival Into the Great Wide Open. Eerder werkten Cocky Eek en studenten wekenlang met de natuurelementen bij de Zandmotor op het strand van Den Haag.

De winterschool en de samenwerking met de ArtScience Interfaculty is een van de initiatieven waarmee StrandLAB Almere test hoe het culturele profiel van Kustzone Almere Poort kan worden versterkt. In samenwerking met Marina Parcs overnachten de studenten en docenten in huisjes aan de steigers op het water in Marina Muiderzand. 

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Veerle Simons via 06 44 41 17 98. Wij kijken ernaar uit je op 15 maart te ontvangen. Graag tot dan!

Met winterse lentegroet,

Team StrandLAB Almere & ArtScience Interfaculty