SLA_2022__0003_FUJA2256, Fotografie Joshua Kloet, Almere Oogst

Platform Almere Oogst toont De Oogst van 2022

Met een aantal beloftevolle makers gingen we op expeditie in Almere om te zoeken naar wat er groeit en bloeit, en wat we daarmee kunnen. Almere als oogststad dus.

Het leverde dit jaar drie ‘producten van spannend groen’ op, rechtstreeks uit de natuur en gemaakt van misschien wel de minst voor de hand liggende ingrediënten.

Donderdag 16 juni lanceerden we de producten als De oogst van 2022 op het platform Almere Oogst. Een samenwerking tussen Urban Greeners, Stichting Nieuwe Helden en StrandLAB. 

Emile Corre presenteerde hier zijn saus van processierups, Rens Spanjaard een zalf van reuzenberenklauw en met Yoshinari Nishiki proostten we tot slot met een energiedrank van Japanse duizendknoop.

Oogstuitdaging

Tijdens het avondvullende programma, waarbij de producten voor het eerst zijn getoond, gingen de makers in gesprek met experts: Johan van Onna van Staatsbosbeheer, Girma Segaar van Value Magazine en beeldend kunstenaar Cocky Eek. Ook is het publiek uitgedaagd om een volgende oogst en toepassing te bedenken op het platform Almere Oogst.

Productfilmpjes

Emile Corre – saus van processierups – bekijk hier de making-of.
Yoshinari Nishiki – energiedrank van Japanse duizendknoop – bekijk hier de making-of.
Rens Spanjaard – zalf van reuzenberenklauw – bekijk hier de making-of.

Fotografie Joshua Kloet, Almere Oogst