SLA_1080_2022-F-de-groene-kliniek

vr 13 mei, za 14 mei en zo 15 mei

Podcastwandeling over ‘klimaataandoeningen’

Wandel over het strand en luister naar een fragment uit de podcastserie De Groene Kliniek van het Almeerse theatergezelschap Gouden Haas. Hierin is Matthijs Schouten aan het woord, filosoof bij Staatsbosbeheer en bijzonder hoogleraar ecologie en filosofie van het natuurherstel. Als een heuse relatietherapeut ontleedt hij onze verbinding met de natuur als een liefdesrelatie waarbij de partners hopeloos uit elkaar gegroeid zijn. Op zondag kun je na afloop een klimaatpsycholoog bezoeken. 

Klimaatkaarten
Na afloop bepaal je aan de hand van een serie klimaatkaarten met daarop verschillende ‘klimaataandoeningen’ als avocadoschaamte, treintrots en landschapspijn hoe gezond jouw relatie met de natuur eigenlijk is. 

Heb je ergens last van? Of heb je echt helemaal nergens last van? 

Klimaatpsycholoog

Tijdens de laatste dag van het StrandLAB Festival aan het IJmeer kan je bij een klimaatpsycholoog terecht voor een groen advies op maat. Plof in de stoel en lucht je hart.

Kom podcastwandelen tijdens het festival (duur 20 minuten):

Bestel je ticket via de link van het gewenste tijdstip.

Vrijdag 13 mei om 11.00 uur
Vrijdag 13 mei om 12.00 uur
Vrijdag 13 mei om 13.00 uur
Vrijdag 13 mei om 14.00 uur
Vrijdag 13 mei om 15.00 uur
Vrijdag 13 mei om 16.00 uur

Zaterdag 14 mei om 11.00 uur
Zaterdag 14 mei om 12.00 uur
Zaterdag 14 mei om 13.00 uur
Zaterdag 14 mei om 14.00 uur
Zaterdag 14 mei om 15.00 uur
Zaterdag 14 mei om 16.00 uur

Podcastwandeling met nazorg klimaatpsycholoog (duur ongeveer 45 minuten):

Zondag 15 mei om 13.30 uur
Zondag 15 mei om 14.30 uur
Zondag 15 mei om 15.30 uur

Deze podcastwandeling is geschikt voor volwassen bezoekers en is gratis te beluisteren.

De wandeling start bij Atelier StrandLAB. Hier krijg je de klimaatkaarten. 

De klimaatpsycholoog wacht op je bij Atelier StrandLAB.

De Groene Kliniek

Het fragment dat je tijdens de wandeling beluistert, is onderdeel van de driedelige podcastserie De Groene Kliniek. Hierin laat artistiek leider van Gouden Haas Gienke Deuten zich opnemen in deze denkbeeldige kliniek, waar ze zich laat behandelen voor de gevoelens die deze tijd van klimaatontwrichting bij haar oproepen.

Gouden Haas

Gouden Haas is een Almeers theatergezelschap dat voorstellingen, programma’s en theatrale installaties maakt met ecologische thema’s en vraagstukken als basis. 

Met een dosis humor en verbeelding prikkelt Gouden Haas je om je perspectief te kantelen van egocentrisch naar ecocentrisch.

StrandLAB Festival

Deze activiteit is onderdeel van StrandLAB Festival aan het IJmeer op 13, 14 en 15 mei. Tijdens deze driedaagse stellen we het IJmeer centraal. Liefhebbers van kunst en natuur kunnen genieten van een kleinschalig maar divers programma bij StrandLAB. Meer weten over het programma? Lees dan hier meer.

Foto Keith Montgomery – De Groene Kliniek – LR-1407