SLA_1080_Winterschool-2

Presentatie winterschool Patterns of Ebb and Flow

Wind, regen en zand op het Almeerderstrand

Wind en regen zijn voor de meeste mensen geen ideale weersomstandigheden. Maar voor de twaalf internationale studenten van de ArtScience Interfaculty vormen windkracht vijf en regenbuien juist een bron van inspiratie. Een week lang trotseerden zij de elementen aan de kust in Almere Poort en probeerden hun belevingen om te zetten in een installatie of compositie. Zij presenteerden hun resultaten 15 maart op een (nog steeds) winderig en nat Almeerderstrand.

De studenten en het publiek worden in strandrestaurant Poortdok verwelkomd door Meta van Drunen van StrandLAB en toegesproken door wethouder Hilde van Garderen en docent Cocky Eek. De wethouder geeft aan dat cultuur ontzettend belangrijk is voor Almere, omdat het zorgt voor een complete samenleving. Cocky geeft aan dat het Almeerderstrand een interessante plek is, omdat natuur en cultuur er samengaan. En de elementen hebben er vrij spel. Vooral de wind, wat de winterschool erg succesvol maakte.

‘The thing I like most about the beach is the wind’
student winterschool

Hierna vertrekken studenten en publiek naar buiten om de eindpresentaties van de studenten te ervaren en beleven. Verspreid over het strand staan installaties of hebben de studenten een plek gecreëerd waar het publiek hun presentatie kan ondergaan. Zo luisteren we door pvc-buizen naar het kabbelen van het IJmeer, laten we ons omhullen door de wind terwijl we op dunne balken staan, leggen we onze oren te rusten op boomstammen en horen we hoe de wind door glazen flessen waait. Het zijn presentaties zonder woorden, waarbij iedereen een individuele ervaring ondergaat.

‘The soundscape of the Almere beach is absolutely amazing’
student winterschool

Na afloop van de presentaties is het tijd om weer warm te worden en na te praten in Poortdok. De deelnemers bespreken hun ervaringen, wisselen deze uit met studenten en docenten. Ook wordt er gebrainstormd over ideeën voor een volgende editie, mogelijk in combinatie met studenten van de mimeopleiding. Wij hopen dat deze mooie samenwerking tussen StrandLAB en de ArtScience Interfaculty volgend jaar navolging vindt!

De studenten hielden een blog bij tijdens hun verblijf op het Almeerderstrand. Die kan je hier nalezen. Wij willen strandrestaurant Poortdok en Marina Parcs extra bedanken. Zij hebben ervoor gezorgd dat de studenten en docenten goed konden slapen en tussen het buiten werken door binnen konden bijkomen en opwarmen.

Bekijk de film over de presentatie hieronder.