Archeoloog voor een middag

Altijd al gedroomd van een carrière als archeoloog? Grijp je kans en kom op zondag 7 juli naar Stad & Natuur Almere om een middag lang zelf op zoek te gaan naar bijzondere strandvondsten.

Tussen 13.00 en 16.00 uur kun je meewerken aan een echte opgraving, speuren naar verborgen schatten met een metaaldetector en bijdragen aan onze unieke pop-up tentoonstelling ‘strandvondsten’.

Ontdek wat er allemaal in de bodem van Almere verscholen ligt. Je vindt misschien wel fossiele botten, geweistukken, vuursteen, middeleeuws aardewerk en wie weet zelfs oude munten! Door de rijke geschiedenis van het gebied – van land tot zee en weer terug naar land – zijn er talloze schatten te vinden. Wist je dat er hier ooit mammoeten, nijlpaarden en olifanten hebben rondgelopen? Stel je voor wat jij zou kunnen ontdekken!

Na een middag vol avontuur en ontdekkingen maak je een gipsafdruk van een fossiel als aandenken voor op je slaapkamer. Deze activiteit is geschikt voor jong en oud, dus neem je hele gezin mee voor een leerzame en spannende middag als archeoloog!

07/07/2024

13:00 – 16:00

Atelier StrandLAB

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.