BRANDT door Lotte Ooms

BRANDT is de derde presentatie van visual storyteller Lotte Ooms en chefkok Paul Jonker bij StrandLAB. Op 19 februari kun je in deze wintereditie deelnemen aan een proeverij van hapjes waarvan de ingrediënten verzameld zijn bij lokale makers. Zo genieten we samen van de lokale winteroogst.

Lotte Ooms onderzoekt bij StrandLAB de seizoenen. Ze experimenteert met materialen die de natuur in de omgeving haar in de schoot werpt en verbindt deze elementen aan oude mythes en saga’s. Zo ontstaan nieuwe verhalen, waarin alle zintuiglijke ervaringen geprikkeld worden. Na een succesvolle samenwerking met Paul Jonker tijdens de zomer- en herfsteditie nam Lotte Ooms de winter onder de loep en ontrafelde ze de geheimen die dit koude maar barmhartige seizoen te bieden heeft.

Volgens Lotte gaat winter over bezinning en bewustwording. Eindelijk kan het werk worden neergelegd om even stil te staan bij alles wat de afgelopen seizoenen gebeurd is. In zijn barre kou dwingt de winter het af om samen te komen en onder het genot van een goed maal ervaringen en warmte te delen. Tijdens BRANDT bereiden Lotte en Paul een proeverij van hapjes, bestaande uit lokale producten die zij tijdens hun verzameltocht door de omgeving van Almere mochten ontdekken. Daarnaast hebben zij hun krachten gebundeld met verschillende lokale ondernemers en initiatieven. Zo is er een inspirerende en culinaire belevenis ontstaan waarin je mag geven en nemen, en waar extra aandacht uitgaat naar verbinding, duurzaamheid en warmte.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier om je ticket te reserveren!

19/02/2023

16:00 – 18:00

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.