Buurtlunch Eetatelier

Vier samen met de buurt de start van de zomervakantie tijdens deze kleurrijke buurtlunch. Volledig samengesteld met recepten uit de buurt, ontwikkeld tijdens drie eetateliers in Almere Poort. Samen met chefs, boeren en buren ontwikkelen we deze grote zomerlunch. Tijdens elke kookworkshops zijn recepten en verhalen verzameld; rondom de bonen, bieten en bladgroenten. Als je nog geen recept hebt toegevoegd, dan kan dat nog tijdens de lunch. Deze groeiende installatie met buurtrecepten is het begin van een kookboek vol met recepten uit de buurt. Dit zal na afloop online terug te vinden zijn.

Hoe goed ken jij jouw buurt? Ken je de mensen en de smaken die jouw omgeving vormgeven? Almere Poort is een smeltkroes van culturen en smaken, een plek waar diverse culinaire tradities samenkomen en elkaar verrijken. Met ‘Het Eetatelier’ willen we ontdekken welke gerechten onze buren ‘s avonds op tafel zetten en hoe lokale ingrediënten en bestaande eettradities elkaar kunnen versterken. Ontmoet, kook en eet samen met buurtbewoners, chef en boeren in het Eetatelier.

Vier samen met de buurt de start van de zomervakantie tijdens deze kleurrijke buurtlunch. Volledig samengesteld met recepten uit de buurt, ontwikkeld tijdens drie eetateliers in Almere Poort. Samen met chefs, boeren en buren ontwikkelen we deze grote zomerlunch. Tijdens elke kookworkshops zijn recepten en verhalen verzameld; rondom de bonen, bieten en bladgroenten.

Gelukkig hoeven we dat niet alleen te doen! De buurtlunch wordt begeleidt door niemand minder dan Paulami Joshi, bekend van de kookboeken ‘Vega India’ en ‘De Bijbel van de Indiase keuken’. ⁠

Schuif jij ook aan? Meld je aan via: https://www.wildekeuze.nl/event/buurtlunch-in-almere-poort-20-juli/

Er is de mogelijkheid om te helpen koken en/of organiseren. Maar als je zin hebt om alleen aan te schuiven en je te laten verrassen dan kan dat ook! Voor ieders wat wilts

20/07/2024

11:00 – 14:00

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.