Programma | Expeditie DUIN

Expeditie DUIN – StrandLAB op locatie 

Ga mee op expeditie door DUIN! Een groep betrokken buurtbewoners uit de wijk Almere Duin en StrandLAB hebben de handen ineengeslagen. Samen toveren ze op zondag 14 mei huiskamers, tuinen en hallen in Almere Duin om tot intieme podia en workshopruimtes. Expeditie DUIN is een ontdekkingstocht door de wijk langs acht verschillende locaties en staat in het teken van Moeder Aarde, want we vieren natuurlijk Moederdag. Vier jij het mee?

Samen openen we feestelijk om 12:00 uur het event bij het informatiepunt StrandLAB, gevestigd aan de plas bij de Duinvalleiweg. Hier kan jij ook een routekaart ophalen met daarop alle locaties en activiteiten. Kom langs en doe mee met Expeditie DUIN!

PROGRAMMA | De expedities
Expeditie DUIN is een ontdekkingstocht door de wijk. Stel je eigen route samen langs de volgende locaties: 

 1. Informatiepunt StrandLAB 
 2. Tekenworkshop vanaf 12 jaar
 3. Woordenlab en Spraakwaterval 
 4. Expositie 
 5. Miniconcertjes 
 6. Erfgoed 
 7. Ontspanning 
 8. Taal of tai chi 

Praktische informatie
Op 14 mei van 12:00 – 17:00 uur bieden we een gratis doorlopend programma aan op acht verschillende locaties in de wijk Almere DUIN. Er zijn doorlopende activiteiten zoals installaties en exposities, maar er zijn ook workshops die op verschillende tijden plaatsvinden en interessant zijn voor verschillende leeftijden. Nieuwsgierig geworden? Klik voor meer informatie op de verschillende locaties voor het volledige programma per locatie inclusief tijden.

We publiceren de adressen van de activiteiten niet online in verband met de privacy van de bewoners die hun huis op deze dag openstellen. We vragen bezoekers dan ook om een routekaart op te halen bij het informatiepunt StrandLAB ( te vinden bij de plas aan de Duinvalleiweg) voor de start van jouw persoonlijke expeditie door DUIN.

Hapje of een drankje? Je kan terecht bij winkelcentrum de DUINHal voor meerdere mogelijkheden.
Toilet? Er is een openbaar toilet aanwezig bij winkelcentrum de DUINhal en er staat een dixie bij informatiepunt StrandLAB.

Thema: Moeder Aarde
Expeditie DUIN staat in het teken van Moeder Aarde, want we vieren natuurlijk Moederdag. Moeder Aarde (ook wel moeder natuur) is een vruchtbaarheidsgodin die de vruchtbare aard en natuur verbeeldt. Het thema komt op verschillende manieren terug in het programma:  

 • We aarden en wortelen in de omgeving door (meer) verbinding te vinden met elkaar en samen te werken
 • We eren en laten ons inspireren door het landschap in en om Almere DUIN. 
 • We aarden in de omgeving door meer kennis op te doen over geschiedenis ervan en door letterlijk de aarde te onderzoeken 
 • We vieren Moederdag door het eren van moeders en Moeder Aarde. 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Stad & Natuur, Zuyder, ZST Limoncello, Spraakwaterval, de Nieuwe Bibliotheek Almere, De Waag, Erfgoedhuis Almere, Mint, Tai Chi Plus, Multiple Voices, Focus on Ki, de buurtbewoners van DUIN en StrandLAB.

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.