Expeditie DUIN | Informatiepunt StrandLAB

Informatiepunt StrandLAB | aan de plas bij de Duinvalleiweg
Van 12.00 tot 17.00 uur – Hier kan je een routekaart ophalen en al jouw vragen stellen over Expeditie DUIN. Kom langs om met het hele gezin buiten te spelen met Stad & Natuur of maak een cadeautje voor Moederdag samen met bewoners Juultje en Hester. Ook kan je hier de strandvondsten van Sietse bekijken! Om 16.45 uur sluiten we hier gezamenlijk Expeditie DUIN af.

Start om 12.30 uur – Kruidenthee maken? Loop mee met een interactieve wildplukwandeling door Nashaira Ajoeb van Nas Natured.

Wat is er te doen op deze locatie?

 • 12:00 – 12:15 uur, de opening:
  Expeditie DUIN wordt geopend! We openen de dag gezamenlijk met een inspiratiemoment bij het informatiepunt StrandLAB, tevens startpunt van jouw expeditie door de wijk Almere Duin. Het programma wordt geopend met twee inspirerende speeches van de jonge Almeerders Sem Krijn van Dijk, filosoof in spe die zich inzet voor het klimaat, en Shadi Nikshomar, politica en gemeenteraadslid bij GroenLinks. 
 • Doorlopend van 12:00 tot 17:00 uur:
  Hier kan jij een routekaart ophalen met het programma en al jouw vragen stellen over Expeditie DUIN.
 • Start om 12.30 uur – Kruidenthee maken? Loop mee met een interactieve wildplukwandeling door Nashaira Ajoeb van Nas Natured.
 • Doorlopend tussen 12:30 en 16:30 uur:
  • Kom met het hele gezin buiten spelen met Stad & Natuur.
  • Maak een cadeautje voor Moederdag! Samen met bewoners Juultje en Hester maak je zadenenvelopjes. 
  • Kom de strandvondsten van Sietse bekijken! Na de gezamenlijke opening vertelt hij kort iets over zijn project, daarna is het project doorlopend te bewonderen.
 • 16:45 – 17:00 uur, de afsluiting:
  Kom jij nog even langs om gezamenlijk Expeditie DUIN af te sluiten en na te praten over wat jij allemaal hebt meegemaakt? Dan zien we je aan het einde van de dag graag terug bij het informatiepunt.

Meer over de activiteit door Stad & Natuur: Kriebel en waterbeestjes zoeken
Ga je mee met de Buiten(w)eter op ontdekkingstocht in Almere Duin? De kreek daar is dé plek om waterbeestjes te zoeken. De Buiten(w)eter kan je natuurlijk ook alles vertellen over kriebelbeestjes op de grond, in het gras en in de bomen. Ze zitten overal maar soms moet je wel even zoeken. Weet jij al wat je voor beestje hebt gevonden?

Meer over de activiteit Wildplukwandeling
Wilde eetbare planten en bomen leren herkennen tijdens een ontspannende wandeling. Maak zelf een kruidenthee, proef het lekkers wat de natuur te bieden heeft en ga na afloop thuis aan de slag met een wild recept!

Meer over Sietse
Sietse is werkzaam op scholengemeenschap op de Meergronden in Almere, waar hij zowel biologie als beeldende kunst doceert. Aan de biologie ontleent hij een groot deel van zijn vormtaal. Hij gebruikt gebruikte objecten die hij in de natuur gevonden heeft als uitgangspunt voor zijn werk. Vaak in combinatie met onnatuurlijke materialen zoals piep- en purschuim. Zo lijken organische hertenschedels geconsumeerd te worden door almaar uitdijende chemische substanties. Toch wordt zijn werk niet luguber of doods. Het worden op zichzelf staande sculpturen die niet aan hun oorspronkelijke rauwheid in doen.

PROGRAMMA | De expedities
Expeditie DUIN is een ontdekkingstocht door de wijk. Stel je eigen route samen langs de volgende locaties:

 1. Informatiepunt StrandLAB
 2. Tekenworkshop vanaf 12 jaar
 3. Woordenlab en Spraakwaterval
 4. Expositie
 5. Miniconcertjes
 6. Erfgoed
 7. Ontspanning
 8. Taal of tai chi

Deze expeditie maakt onderdeel uit van het programma: Expeditie DUIN.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Stad & Natuur, Zuyder, ZST Limoncello, Spraakwaterval, de Nieuwe Bibliotheek Almere, De Waag, Erfgoedhuis Almere, Mint, Tai Chi Plus, Multiple Voices, Focus on Ki, de buurtbewoners van DUIN en StrandLAB.

 

 

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.