Expeditie DUIN | Tekenen met Zita

Tekenworkshop vanaf 12 jaar
Start om 12.30, 14.00 en 16.00 uur – Ben je een echt buitenmens en wil je leren hoe je beter naar een landschap kunt kijken? Kom dan naar de tekenworkshop (circa 30 minuten) van kunstenaar Zita Christie Pitoy en ontdek door te tekenen nieuwe manieren om de waarde van de natuur te ervaren.

Meer over Zita
Als Almeerder voelt Zita soms negativiteit van mensen over de stad. Ze vraagt zich af of niet-menselijke ‘wezens’, zoals het strand, de bomen en de huizen in Almere die negativiteit ook kunnen voelen. En als dat zo is, hoe we de Almeerse bodem en het ecoysteem kunnen vieren. Ze begint hiermee dit jaar als programmamaker bij StrandLAB en ze onderzoekt hoe we het Almeerderstrand via tekenworkshops kunnen eren. Via de tekenworkshops verbind je je zintuigen met lokale ecosystemen en kom je in contact met andere Almeerders. De volgende workshops zijn op 3 september en 5 november.

Zita Christie Pitoy is een relationeel beeldend kunstenaar en vormgever. Ze heeft op allerlei plekken gewoond, maar is inmiddels al een tijdje gevestigd in Almere. Als relationeel kunstenaar ‘produceert’ ze ontmoetingen en dialogen om sociale problemen op de agenda te zetten via kunst. Niet door te praten, maar door te tekenen onderzoek je je omgeving en je intuïties. Zita is gefascineerd door oude wijsheden en inheemse kennis. Ze laat zich ook inspireren door ‘ecofeminisme’, waarin de natuur in plaats van de mens centraal staat in de omgang met de stad, en ‘radicale inclusiviteit’, waarbij je niet alleen de mens maar ook de plaatselijke natuur laat meedoen in het creatieve proces. Wil je meer over haar werk lezen? Kijk dan op www.rekining.net.

PROGRAMMA | De expedities
Expeditie DUIN is een ontdekkingstocht door de wijk. Stel je eigen route samen langs de volgende locaties:

  1. Informatiepunt StrandLAB
  2. Tekenworkshop vanaf 12 jaar
  3. Woordenlab en Spraakwaterval
  4. Expositie
  5. Miniconcertjes
  6. Erfgoed
  7. Ontspanning
  8. Taal of tai chi

Deze expeditie maakt onderdeel uit van het programma: Expeditie DUIN.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Stad & Natuur, Zuyder, ZST Limoncello, Spraakwaterval, de Nieuwe Bibliotheek Almere, De Waag, Erfgoedhuis Almere, Mint, Tai Chi Plus, Multiple Voices, Focus on Ki, de buurtbewoners van DUIN en StrandLAB.

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.