Expeditie DUIN | Mini-concertjes

Als je geluiden, ritmes en beweging in een muzikaal object probeert uit te beelden, hoe ziet dit er dan uit? Ervaar het tijdens de miniconcertjes van audiovisueel en lichtontwerper Jurjen Alkema.

Wat is er te doen op deze locatie?
Doorlopend tussen 12.30 – 16.30 uur:

Luister naar de miniconcertjes van Jurjen Alkema.

Meer over de activiteit van Jurjen
Als je geluiden, ritmes en beweging in een muzikaal object probeert uit te beelden hoe ziet dit er dan uit? Audiovisueel- en lichtontwerper Jurjen Alkema doet voor StrandLAB onderzoek naar de geluiden, ritmes, beweging, structuren en licht op het Almeerderstrand. Vanuit dit onderzoek creëert hij verschillende objecten met de omgeving. De objecten kunnen zelfstandig op het strand of in het water staan en met elkaar communiceren door middel van geluid en/of licht. Deze bijzondere objecten zijn ook nog eens duurzaam doordat ze zelfvoorzienend op zonne- of windenergie functioneren. Naast de gevonden geluiden, ritmes en licht verwerkt Jurjen ook nog eens materiaal, zoals afval of natuurlijke materialen, die hij op de locatie vindt in het object. Nieuwsgierig geworden hoe hij dit doet? Kom dan langs! 

Meer over Jurjen
Jurjen Alkema is audiovisueel- en lichtontwerper, gespecialiseerd in videoprojectie. Zijn werk kenmerkt zich door het gebruik van videomapping en licht om een eigen visuele wereld te creëren in het theater of op locatie. Hij werkte als vormgever en als autonoom kunstenaar voor een groot aantal verschillende theaterproducties, festivals, concerten en musea. 

Voor zijn programma bij StrandLAB gaat hij onderzoek doen naar de geluiden, ritmes, bewegingen, structuren en het licht op het Almeerderstrand. Hij neemt geluiden op, legt het licht vast en zoekt naar interessante verbindingen waarin alles samenkomt. Ook gaat Jurjen op de locatie op zoek naar tastbare materialen, afval en natuurlijke materialen. Dit alles verwerkt hij in verschillende objecten die een dialoog aangaan met de omgeving en elkaar.    

Meer zien van het werk van Jurjen? Volg hem dan op LinkedIn @Jurjen Alkema

PROGRAMMA | De expedities
Expeditie DUIN is een ontdekkingstocht door de wijk. Stel je eigen route samen langs de volgende locaties:

  1. Informatiepunt StrandLAB
  2. Tekenworkshop vanaf 12 jaar
  3. Woordenlab en Spraakwaterval
  4. Expositie
  5. Miniconcertjes
  6. Erfgoed
  7. Ontspanning
  8. Taal of tai chi

Deze expeditie maakt onderdeel uit van het programma: Expeditie DUIN.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Stad & Natuur, Zuyder, ZST Limoncello, Spraakwaterval, de Nieuwe Bibliotheek Almere, De Waag, Erfgoedhuis Almere, Mint, Tai Chi Plus, Multiple Voices, Focus on Ki, de buurtbewoners van DUIN en StrandLAB.

14/05/2023

12:30

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.