Expeditie DUIN | Erfgoed

Erfgoed | Valencia Flat Kan jij de code kraken? Een leuke workshop voor jonge archeologen (vanaf 5 tot en met 12 jaar) in spe! Ga samen met het Erfgoedhuis Almere als een echte archeoloog aan de slag met replicavondsten uit de Steentijd. Of ga met een polaroidcamera op pad door de wijk en ontdek verborgen verhalen en herinneringen. De Waag nodigt jou uit om strandherinneringen te komen verzamelen en met jouw vondsten een expositie te maken. Doe je mee?

Wat is er te doen op deze locatie?

  • Start om 12.30, 13.00, 13.30 en 14.00 uur – Leer spelenderwijs meer over erfgoed met de workshop voor 5 tot en met 12 jaar door Erfgoedhuis Almere
  • Van 14.00 tot 15.00 uur en van 15.30 tot 16.30 uur – ga op pad met een polaroid camera en maak samen een mini-expositie over jouw strandherinneringen, samen met De Waag future lab.

Meer informatie over de workshop: Almere onder de grond met Erfgoedhuis Almere
Een leuke workshop voor jonge archeologen in spe! Ga als een echte archeoloog aan de slag met vondsten uit de Steentijd. Kan jij de code kraken? Het Erfgoedhuis Almere neemt objecten mee uit het stenen tijdperk en daagt jou uit om uit te vinden wat het is. Voor elk goed antwoord ontvang een letter om de code te kraken. Durf jij dit avontuur aan?  Afhankelijk van de leeftijd en samenstelling van de groep kan een kind het zelf op onderzoek uitgaan of samen zoeken met de groep of een ouder/verzorger/begeleider.

Meer informatie over de workshop: op pad met De Waag
Ontdek verborgen verhalen en herinneringen in de wijk. We gaan op pad en verzamelen objecten en verhalen uit de omgeving die aansluiten bij het thema Moeder Aarde. De Waag nodigt jou uit om te verzamelen. Leg je observaties vast met een polaroid camera, een tekening of schrijf het op. Ga in gesprek met voorbijgangers en verzamel voorwerpen -zonder de omgeving te schaden-. Aan het einde brengen we alle vondsten samen en maakt jouw werk onderdeel uit van een gezamenlijke mini-tentoonstelling. 

PROGRAMMA | De expedities
Expeditie DUIN is een ontdekkingstocht door de wijk. Stel je eigen route samen langs de volgende locaties:

  1. Informatiepunt StrandLAB
  2. Tekenworkshop vanaf 12 jaar
  3. Woordenlab en Spraakwaterval
  4. Expositie
  5. Miniconcertjes
  6. Erfgoed
  7. Ontspanning
  8. Taal of tai chi

Deze expeditie maakt onderdeel uit van het programma: Expeditie DUIN.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Stad & Natuur, Zuyder, ZST Limoncello, Spraakwaterval, de Nieuwe Bibliotheek Almere, De Waag, Erfgoedhuis Almere, Mint, Tai Chi Plus, Multiple Voices, Focus on Ki, de buurtbewoners van DUIN en StrandLAB.

14/05/2023

12:30

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.