Expeditie DUIN | [ Taal chi ]

Taal of tai chi| Duinhal

Van 12.30 tot 16.30 uur – Schrijver en beeldend kunstenaar Sanne van Balen is op zoek naar de taal van Almere DUIN. Hoe beschrijf jij deze wijk? Vertel het aan Sanne en help haar bij het ontwikkelen van een talige kunstinstallatie voor op het Almeerderstrand.

Van 13.30 tot 14.30 uur – Doe mee met een lesje tai chi aangeboden door Martijntje Goudsmit van Tai Chi Plus.

Wat is er te doen op deze locatie?

  • Van 12.30 tot 16.30 uur – Ga in gesprek met Sanne van Balen over Almere Duin (en Poort).
  • Vanaf 13.30 tot 14.30 uur – Een lesje Tai Chi door Martijntje Goudsmit van Tai Chi Plus.

Meer over de activiteit van Sanne
Woon je in Almere Duin (of Poort) en heb je een mening over wat er wel/niet goed is aan de buurt? Wil je input leveren voor een nieuw kunstwerk dat in Poort zal komen te staan? Ga dan in gesprek met Sanne, want zij is op zoek naar de taal van Almere Duin&Poort. Welke woorden beschrijven wat er al is? Welke woorden missen we nog om daarmee aan te geven wat er nog zou kunnen komen? Jouw input is onmisbaar voor het kunstwerk dat schrijver en beeldend kunstenaar Sanne van Balen uiteindelijk gaat maken voor Almere Poort.

Almere Duin en Poort wordt vaak beschreven als “nog niet af”. Maar er wonen heus al mensen, hoe is het om hier al wel te wonen? Hoe zou je het beschrijven? Vertel het aan Sanne, want zij werkt aan een talige-kunstinstallatie op het Almeerderstrand. Daarvoor doet ze onderzoek met bewoners uit Poort en Duin. Samen gaan ze op zoek naar de taal van de plek waar ze wonen. De input van de bewoners wordt gebruikt in de kunstinstallatie die ze gaat ontwikkelen voor Almere Poort.

Meer over de activiteit tai chi
Martijntje Goudsmit van Tai Chi Plus neemt je mee in de Chinese beweegkunst en vechtsport tai chi. Het is een eeuwenoud beoefening van vloeiende, zachte en trage bewegingen om lichaam en geest te ontwikkelen. Als warming-up wordt vaak eerst Qigong gedaan om de qi, ook wel levensenergie, te laten stromen en gedachten tot rust te brengen. Doe jij mee met een lesje tai chi gegeven door buurtbewoner Martijntje?

Wat is tai chi chuan?
Tai chi chuan is een vorm van sport uit China die wereldwijd wordt beoefend, mede vanwege de heilzame en ontspannende werking op lichaam en geest. De rustige, vloeiende bewegingen zijn gebaseerd op de oude oosterse krijgskunst.

Is tai chi voor iedereen?
Tai chi is heel erg leuk om te leren en fijn om te doen; het geeft energie, ontspant, je voelt je blijer en gezonder. Mensen die regelmatig tai chi oefenen worden soepeler, sterker en zijn beter in balans.

Meer over Sanne
Sanne van Balen is een schrijver en beeldend kunstenaar. Ze probeert dagelijkse ontmoetingen en observaties te transformeren tot poëtische statements en ze vraagt zich af hoe we de werkelijkheid om ons heen ervaren. Ze bezocht het Almeerderstrand tijdens haar zoektocht naar inspiratie voor de roman die ze aan het schrijven is, waarvoor ze Flevoland als decor heeft uitgekozen. Op deze plek wordt ze actief uitgedaagd om na te denken over hoe de mens omgaat met haar omgeving. Sanne neemt dit als uitgangspunt voor haar programma bij StrandLAB en gaat aan de slag met de vraag: welke taal gebruiken bewoners in de wijken Almere Poort en Duin, om betekenis te geven aan de plek waar ze wonen?

Wil je meer over het werk van Sanne lezen? Kijk dan op www.sannevanbalen.nl of volg haar op Instagram @sannevbalen

PROGRAMMA | De expedities
Expeditie DUIN is een ontdekkingstocht door de wijk. Stel je eigen route samen langs de volgende locaties:

  1. Informatiepunt StrandLAB
  2. Tekenworkshop vanaf 12 jaar
  3. Woordenlab en Spraakwaterval
  4. Expositie
  5. Miniconcertjes
  6. Erfgoed
  7. Ontspanning
  8. Taal of tai chi

Deze expeditie maakt onderdeel uit van het programma: Expeditie DUIN.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Stad & Natuur, Zuyder, ZST Limoncello, Spraakwaterval, de Nieuwe Bibliotheek Almere, De Waag, Erfgoedhuis Almere, Mint, Tai Chi Plus, Multiple Voices, Focus on Ki, de buurtbewoners van DUIN en StrandLAB.

 

14/05/2023

12:30

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.