Field Academy Intimate Spaces met Rietveld Academie

Op 16 maart zijn studenten van de Rietveld Academie, afdeling Jewellery – Linking Bodies, gestart met het project Intimate Spaces. Onder leiding van Sonja Baumel werken ze enkele weken aan dit project dat onderdeel is van de Field Academy.

INTIMATE SPACES
Field Academy – Rietveld Academie
16 maart – 30 april 2021

Hoe kunnen fysieke lichamen en tastbare objecten bijdragen aan het verbinden van wijken in Almere? Vanuit deze vraag gaan de studenten aan de slag met bewoners die in de wijk Almere Poort wonen. De studenten documenteren het proces, hun ervaringen en bevindingen en leren op deze manier werken te maken die vanuit de lokale context ontstaan.

Als onderdeel van hun opleiding en het werken binnen een contextueel kader zullen de studenten een relatie aangaan met de wijk en haar bewoners. Dit doen ze bijvoorbeeld door samen te lunchen met buurtbewoners. Stadsecoloog Ton Eggenhuizen komt de studenten meer vertellen over het planten- en dierenleven in Almere Poort. En gerenommeerd kunstenaar Edward Clydesdale Thomson vertelt de studenten meer over wilde en getemde landschappen. Pionier op het Almeerderstrand Ruud van der Ham (strandtent ’t Muiderzand) gaat ook in gesprek met de studenten.

Op vrijdag 30 april presenteren de studenten hun observaties en werk tijdens een wandeling met een klein publiek. Een wandeling waarin je de ene intieme ruimte na de andere aan elkaar rijgt. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, kunnen geïnteresseerden meelopen.

Over Sonja Baumel

Sonja is docent en hoofd van de afdeling Jewellery – Linking Bodies aan de Rietveld Academie. Daarnaast is Sonja zelf kunstenaar en onderzoekt en werkt in haar praktijk ondermeer met levende microbische landschappen. Haar werk wordt internationaal vertoond.

16/03/2021

10:00 – 17:00

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.