Academie van Bouwkunst: welk dier herken jij?

Afgelopen weken hebben elf studenten landschapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam gewerkt aan een verkennend veldonderzoek op het Almeerderstrand. Onder leiding van Thijs de Zeeuw hebben de studenten vanuit het perspectief van een zelfgekozen diersoort naar de omgeving van het strand gekeken.

Deze ervaring nemen de studenten mee in een ontwerp dat ze maken waarbij het uitgangspunt is dat dier en mens kunnen samenleven in het gebied. Op vrijdag 26 maart om 10.00 uur presenteren de studenten De presentatie is online te volgen, zo kunnen de studenten van de Rietveld academie die ook met veldwerk aan de slag gaan, vragen stellen en inspiratie opdoen bij de bouwkunst-studenten. Wil jij er ook bij zijn, stuur dan een mail naar tessa@strandlab-almere.nl, dan kijken we of er nog plek is. De posters die bij de presentatie horen komen binnenkort op het atelier te hangen.

Dit veldonderzoek is een onderdeel van de Field Academy met curator Cocky Eek bij StrandLAB. De Field Academy verkent vragen die zich aandienen in het veld terwijl er onderzoek en experimenten gedaan worden in een publieke setting. De kunstacademies werken samen met lokale partijen zoals de zeeverkenners, stadsecologen, archeologen en een slechtziendenwandelgroep. Maar ook niet-mensen zijn gidsen: lokale bevers, otters en egels.

Welke dieren herken jij?

Caeclie Bang


Giel Wieggers


Shiyu Rei


Tessa Laarman


Helena de Raeymaeker


Yorick van Eetvelde


Laura Nijmijer


Timo Banning


Constanza Gomez Guzman


10/05/2022

10:00 – 17:00

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.