Filmavond „The Red Turtle“

Kom vrijdagavond 26 januari genieten van de volwassenen animatiefilm The Red Turtle in de Tiny Church in Almere Poort!

Waar gaat de film ‘The Red Turtle’ over:

Een man spoelt aan op onbewoond tropisch eiland en doet wanhopige pogingen daar weg te komen. Maar telkens als hij wil ontsnappen wordt hij tegengehouden door een enorme rode zeeschildpad. 

De magisch-realistische animatiefilm The Red Turtle is de eerste internationale co-productie van de gerenommeerde Japanse animatiestudio Ghibli (Prinses Mononoke, Spirited Away). Bedacht en gemaakt door de Nederlander Michaël Dudok de Wit, wiens Oscarwinnende Father & Daughter (2000) en grote hit was onder de oprichters van Ghibli. Net als in die korte animatiefilm (8 minuten) wordt er in The Red Turtle (80 minuten) geen woord gesproken. Maar de film verveelt geen seconde.

De filmavond wordt mogelijk gemaakt door de alliantie Cultuur Club Poort, Gebiedskantoor Poort en PoortNieuws.

Zin in deze film? Graag aanmelden via uitinpoort@gmail.com

Drinken en wat lekkers voor bij de film is verkrijgbaar bij de Tiny Church.

Gelieve geen eigen consumpties mee te nemen.

Meer over de locatie:

De Tiny Church is een unieke kerk en buurt ontmoetingsplek in Almere Poort ontworpen naar een idee van ds. Pieter ter Veen. De Tiny CHruch staat in het Cascadepark. Het gebouw draait mee met de zon, om zoveel mogelijk zonneënergie te winnen. Het is, voor zover bekend, de enige kerk die off-grid en energie-neutraal is. Met een oppervlak van 50m2 is het misschien wel de kleinste kerk van Nederland, met maximaal 50 zitplaatsen.

tinychurch.deschonepoort.nl

26/01/2024

19:30 – 21:30

Tiny Church, Dettifosspad 4, 1363 KZ Almere

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.