Fotofestival Almere

Eindelijk krijgt Almere een fotofestival. De eerste editie vindt plaats in het stadshart. Je zult foto’s zien in de etalages van leegstaande winkels, hangend boven de straten en tegen de ruiten van de glazen entree van de Nieuwe Bibliotheek. Je bezoekt de tentoonstelling met de mooiste inzendingen in Kunstlinie Almere. Je neemt daar deel aan workshops met bekende Almeerse fotografen en leert over AI in de fotografie. In dit festival kan iedereen een eigen verhaal vertellen.

Thema
Het thema van Fotofestival Almere is: Wat maakt jouw huis tot een thuis? Iedereen heeft daar een eigen gevoel over en fotografeert op een eigen manier. Misschien komt je fijne woonhuis in beeld, met de mensen waarvan je houdt op een knusse bank. Misschien kies je voor je straat of voor de markt even verderop, of voor de bomen die je ziet bij een wandeling. Elk beeld dat je dat gevoel geeft is welkom. Het Fotofestival Almere laat zien wat mensen raakt. Wat ze belangrijk vinden en wat ze willen laten zien aan elkaar. Zo bereiken we ons doel om zoveel mogelijk mensen met elkaar in verbinding te brengen door het delen en bekijken van de foto’s .

Wie doen mee
We vragen alle mensen die in onze stad verblijven om foto’s in te sturen. Mensen die hier tijdelijk zijn, of al jaren wonen. We vragen fotografen, amateurfotografen en fotoliefhebbers om mee te doen met hun mooiste foto’s. We vragen jongeren en ouderen van elke kleur en achtergrond. Studenten en scholieren, mensen die werken of vrij zijn. Mensen die van de stad houden, of juist niet. Ze worden uitgenodigd om hun foto’s in te sturen, zodat we zien wat ons allemaal beweegt. Ieder die zich aangesproken voelt kan tot 10 mei foto’s sturen naar www.fotofestivalalmere.nl.

Kom op 7 juni om 16.00 uur naar de opening van de tentoonstelling in Kunstlinie Almere aan de Esplanade en geniet in het weekend van 7 tot 9 juni van de foto’s met het thuisgevoel van mensen in Almere.

07/06/2024

16:00

Stadshart

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.