Het Eetatelier: ontdek je buurt

Het Eetatelier nodigt je uit voor een kookworkshop, waar je samen met andere buurtbewoners, chefs en lokale boeren de keuken in duikt.

Hoe goed ken jij jouw buurt? Ken je de mensen en de smaken die jouw omgeving vormgeven? Samen gaan we op voedsel avontuur door de wijk! In juni en juli wordt er op 4 verschillende plekken in Almere Poort een pop-up eetatelier geopend. Een plek waar boeren en buurtbewoners samenkomen en we ontdekken hoe lokale ingrediënten en bestaande eettradities elkaar kunnen versterken.

KOOKWORKSHOPS
Op drie data in juni en juli nodigen we je uit voor een kookworkshop, waar je samen met andere buurtbewoners, chefs en lokale boeren de keuken in duikt. Bij elke sessie staat één product centraal, en delen we kennis en ervaringen met elkaar. Het beste deel? Jouw deelname is kosteloos wanneer je jouw favoriete recept meebrengt waar dit product centraal staat.

Eetateliers data:
– BONEN IN DE HOOFDROL: Vrijdagavond 21 juni van 18:00 tot 21:00 uur*
– BIETEN IN DE HOOFDROL: Vrijdagavond 28 juni van 18:00 tot 21:00 uur*
– BLADGROENTEN IN DE HOOFDROL: Donderdagmiddag 11 juli op n.t.b. tijd*

*Kijk voor de meest actuele informatie op www.wildekeuze.nl

SAMEN AAN EEN LANGE TAFEL
Met deze kookworkshops werken we gezamenlijk toe naar één grote buurtmaaltijd op zaterdagmiddag 20 juli: de start van de zomervakantie. Een ode aan alle eetculturen en smaken die Almere Poort rijk is en een gezellig moment om samen aan tafel te gaan.

JOUW RECEPT IS JOUW TOEGANGSTICKET
De recepten die we ophalen tijdens de kooksessies en het grote buurtdiner, worden verzameld en gebundeld. Door met elkaar zo’n levend archief aan recepten te verzamelen creëren we een naslagwerk van alle kennis, tradities en culturen uit de wijk. Deze zal na afloop zowel online als offline te bekijken zijn.

Wil jij op voedsel avontuur in jouw buurt? Bekijk de data en locaties op www.wildekeuze.nl en meld je aan!

21/06/2024

18:00 – 21:00

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.