LED Winter | Ritme

Ontdek het ritme van de duisternis! We associëren de duisternis vaak met gevaar. In de grote stad bestaat de echte donkere nacht niet meer. Wat heeft dit voor effect op ons slaapritme en op dat van nachtdieren? Hoe kunnen we duisternis meer omarmen en waarom is dit belangrijk voor onze gezondheid?

Wat is er te doen?

17.30 – 18.15 uur | ETEN
De avond start met een vega diner bij strandpaviljoen Poortdok om 17.30 uur. Inloop vanaf 17.00 uur.

18.30 – 19.45 uur | LUISTEREN
Tijdens twee minicolleges verdiepen we ons in gidsdieren, de biologische klok en het ritme tussen donker en licht. Joke Meijer, hoofd neurofysiologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum, neemt ons mee in het ritme van de duisternis. Ze is als hersenonderzoeker gespecialiseerd in de biologische klok en zet zich actief in voor een donkerdere nacht, omdat te veel licht negatieve effecten heeft op de gezondheid van mens en dier. Daarnaast zal Jeroen Reinhold van Landschapsbeheer Flevoland zijn kennis en kunde met ons delen over vleermuizen in Flevoland.

19.45 uur – 21.00 uur | DOEN
Tijdens strandexpeditie NACHTCLUB verplaatsen we ons onder leiding van Theun Karelse – een van de nieuwe residenten die de komende tijd aan StrandLAB verbonden is – door middel van verrassende opdrachten in de nachtdieren van Almere. We gaan het donkere strandlandschap in en omarmen deze. Theun Karelse studeerde beeldende kunst aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Zijn interesses en experimentele praktijk verkennen de grenzen tussen kunst, milieu, technologie en archeologie.

Inschrijven is verplicht in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Je kunt kiezen of je bij een deel van het programma aanwezig bent of het hele programma volgt. Sluit je aan bij het diner? Dan betaal je een bijdrage van € 10,00 p/p.

RESERVEER HIER JE TICKET

02/02/2023

17:30

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.