LED Winter | Natuur

Op zondag 29 januari vindt de eerste sessie plaats van de wintereditie van LED. Vanuit de invalshoek NATUUR onderzoeken we hoe we ons meer verbonden kunnen voelen met lokale grondstoffen. VERBONDEN is dan ook het thema van deze sessie.

Wat is er te doen?

16.15 – 17.15 uur | DOEN
Natuurlijk verven met kunstenaars Lotte Ooms en Bertina Slettenhaar. In deze workshop leer je hoe je kunt verven met lokale planten, kruiden en restproducten van voedsel. Je gaat zelf aan de slag met natuurlijke kleurstoffen en krijgt een bolletje lokale wol, geverfd met de plant meekrap, mee naar huis.

17.30 – 18.15 uur | ETEN
Bij strandpaviljoen Poortdok schuif je met ons aan tafel voor een heerlijke vegan maaltijd na afloop van de workshop.

18.15 – 19.00 uur | Nieuwjaarsborrel!
Voor iedereen toegankelijk, ook als je niet aan de LED-activiteit meedoet. Reserveren voor de nieuwjaarsborrel kan hier!

19.00 – 20.00 uur | LUISTEREN
Reina Ovinge van The Knitwit Stable uit Baambrugge en Bertina Slettenhaar, oermoeder van de Almeerse WolUnie, vertellen over wol als natuurlijke grondstof, de verbinding met de natuur en belichten het verhaal achter de mode-industrie. Tijdens deze Luistersessie kom je meer te weten over hoe wol wordt gebruikt en wat de mogelijkheden zijn om te verduurzamen.

Inschrijven is verplicht in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Je kunt kiezen of je bij een deel van het programma aanwezig bent of het hele programma volgt. Sluit je aan bij het diner? Dan betaal je een bijdrage van € 10,00 p/p.

RESERVEER HIER JE TICKET

29/01/2023

17:30

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.