LED Winter | Divers

Op zondag 5 februari vindt alweer de derde sessie plaats van de wintereditie van LED. Bomen zijn geen dode stukken hout, maar levende wezens die elkaar verzorgen, met elkaar communiceren en elkaar waarschuwen als er gevaar dreigt. Deze sessie geven we de bomen een stem.

Wat is er te doen?

16.00 – 17.30 uur | LUISTEREN
Kunnen bomen liegen? Tijdens een inspirerende presentatie duikt componist Bert Barten met ons in de geheimen die het Wood Wide Web te vertellen heeft. Bert Barten is de initiatiefnemer van Talking Trees, een wereldwijde samenwerking tussen artiesten, wetenschappers, muzikanten. Bert Barten zet de trillingen van sapstromen om in geluiden. Tijdens de presentatie geeft hij bomen letterlijk en figuurlijk een stem: het is een soort eenheidservaring met de aarde.

Hierna zal audiovisueel kunstenaar Jurjen Alkema – een van onze nieuwe residenten – een elektro-akoestisch miniconcert geven met de eerste Almeerse muziekrobotjes van zijn hand.

17.45 – 18.30 uur | ETEN
Bij strandpaviljoen Poortdok schuif je met ons aan tafel voor een heerlijke vega maaltijd.

18.45 – 20.00 uur | DOEN
In de VPRO Tegenlicht documentaire In de ban van het bos worden we meegenomen in het verhaal van vijf mensen die strijden voor het behoud van bomen. Een van hen is hoogleraar bosecologie Suzanne Simard (Canada). Met haar wereldbekende artikel genaamd ‘Wood Wide Web’ haalde ze de cover van het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Theatergezelschap Gouden Haas gaat na de documentaire in gesprek met de deelnemers over hoe we ons meer kunnen verbinden met de natuur.

Inschrijven is verplicht in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Je kunt kiezen of je bij een deel van het programma aanwezig bent of het hele programma volgt. Sluit je aan bij het diner? Dan betaal je een bijdrage van € 10,00 p/p.

RESERVEER HIER JE TICKET

05/02/2023

16:00

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.