LED Lente | Flowing Patterns 

Over het open landschap van het Almeerderstrand raast de wind. Een groep vogels beweegt zich als vanzelf door de wind en jij kan je ook door de beweging van de wind mee laten nemen op het strand tijdens de collectieve ‘wind-flocking performance’. Kom jij kijken of waai je mee? 

Laat jij je meenemen door de beweging van de wind op het Almeerderstrand? Neem dan deel aan de ‘wind-flocking performance’ en voel je zo vrij als een vogel. Ervaar de bewegingspatronen van de wind of kijk mee en ervaar de performance als toeschouwer.  

Studenten van ‘ArtScience Interfaculty’  uit Den Haag en de ‘Mime- Academie van Theater and Dans’ uit Amsterdam hebben onder leiding van kunstenaar Cocky Eek en maker Rachel Schuit een week lang onderzoek* gedaan naar de wind op het Almeerderstrand. Tijdens hun veldonderzoek hebben zij zich gefocust op het ontwikkelen van draagbare windinstrumenten waarbij het lichaam meer en meer één wordt met de wind en omgeving. De resultaten van dit onderzoek worden op 12 mei door de studenten, Cocky en Rachel gepresenteerd via een collectieve ‘wind-flocking performance’.  

*Dit onderzoek is onderdeel van de Veldacademie; een interdisciplinair programma aangeboden door StrandLAB waarbij studenten in samenwerking met een kunstenaar eropuit gaan om veldonderzoek te doen en zo onze complexe wereld samen te ontdekken.

Praktische informatie
Waar: buiten bij StrandLAB, IJmeerdijk 1b in Almere.
Wanneer: vrijdag 12 mei van 16.00 tot 17.00 uur
Hoe: Deelname is gratis. Meld je wel even aan via ons ticketsysteem, want het aantal beschikbare plekken zijn beperkt om mee te kunnen doen aan de perfomance. Het is daarom aan te raden om een ticket te reserveren. Meekijken mag en kan altijd.

Dagprogramma 12 mei | LED Lente – Ritme van de Wind
10:30 – 11:30 uur | Luisteren | Wandelcollege met Harm van der Geest in samenwerking met Ongezouten
11:45 – 13:35 uur | Eten – Besloten op uitnodiging
14:00 – 15:30 uur | Doen| Theatrale ontmoeting ‘Tussen jou en mij’ door Eva Koopmans
16:00 – 17:00 uur | Doen| Wind-flocking performance’ door Cocky Eek in samenwerking met studenten van de ArtScience Interfaculty uit Den Haag en de Mime- Academie van Theater and Dans – Amsterdam

12/05/2023

10:30

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.