Zita

Memento Mori en presentatie Zita Christie Pitoy

Zondag 3 december kan je onder leiding van Zita Christie Pitoy een bijzondere workshop ‘Memento Mori’ en kan je haar werk van het afgelopen jaar bewonderen.

Als resident van StrandLAB heeft Zita het afgelopen jaar gewijd aan het creëren van unieke ontmoetingen en dialogen. Haar werk bestaat voornamelijk uit het scheppen van ervaringen, waarbij ze deelnemers uitnodigt om zich meer te wortelen in hun relatie met de natuur. Niet door te praten, maar door te tekenen. Zondag 3 december presenteert ze haar eindwerk. Daarbij komen al haar ontmoetingen en tekeningen samen in een expositie.

Ook geeft ze een workshop. Daarbij maakt ze gebruik van oude gebruiken om samen een memento mori te maken. In het stoïcijnse tijdperk is ‘Memento Mori, Amor Fati’ een veelvoorkomend ritueel. Stoïcijnen hadden meestal een kleine munt/penning als aandenken (oftewel memento mori). Soms waren dit ook erfstukken. Met het ritueel herinner je je altijd je eigen sterfelijkheid en kijk je naar de positieve kant van je lot.

Het gebruik van een kleine ’token’, niet alleen als herinnering, maar om de kwaliteit van leven te verbeteren bestaat in veel oude en inheemse culturen. In deze workshop gaan we zelf een memento mori maken. Geïnspireerd op onze herinneringen aan het verleden en de herinneringen die we in de toekomst willen hebben. Hoe willen wij onszelf herinneren? Onze stad? Ons strand? Onze gemeenschap?

De presentatie is gratis te bezichtigen van 11:00 tot 17:30 en de workshop is te volgen van 13:00 tot 15:00 uur. Er kunnen 20 mensen deelnemen aan deze workshop. Zeker zijn van deelname? Reserveer jouw gratis ticket via de ticketlink.

03/12/2023

11:00 – 17:30

StrandLAB

Inschrijven

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.